19 de junio de 2019
12 de juny de 2019

Calvià 2000 i Policia Local llancen una campanya a Magaluf per evitar la brutícia dels clients dels 'takeaway'

A l'estiu, s'arriben a recollir de terra 500 quilograms de residus tots els dies

Calvià 2000 i Policia Local llancen una campanya a Magaluf per evitar la brutícia dels clients dels 'takeaway'
AYUNTAMIENTO DE CALVIÀ

PALMA DE MALLORCA, 12 Jun. (EUROPA PRESS) -

Calvià 2000 i la Policia Local han llançat una campanya per evitar la brutícia produïda pels clients dels 'takeaway' --menjar ràpid-- a Magaluf, ja que aquests establiments són "els responsables de les tasques de neteja de l'àrea d'influència propera de la seva activitat".

Segons han explicat des de l'Ajuntament del municipi, els esmentats locals abunden especialment a Punta Balena i treballen pràcticament les 24 hores del dia, per la qual cosa cada dia es produeix "una gran acumulació de residus plàstics --gots, canyetes, plats, embolcalls-- i orgàniques --restes de menjar, vòmits i líquids de les borses d'escombraries-- a primera hora del matí.

Davant aquesta situació, l'empresa pública de neteja es veu obligada destinar diàriament un equip de més de 20 operaris en als carrers Punta Balena, Martí Ros i algun adjacent. A l'estiu, s'arriben a recollir del terra 500 quilograms de residus tots els dies.

La normativa municipal, i concretament el decret --aprovat el passat 11 d'abril-- de desenvolupament de l'Ordenança municipal per a la recollida de residus municipals i neteja d'espais públics, entén per "àrea d'influència" dels 'takeaway' la zona compresa en una circumferència de 50 metres de radi al voltant de l'establiment, explicat des de les seves portes d'accés.

En aquest sentit, els locals són els responsables de la neteja dels espais públics que limiten amb la seva façana exterior i dels voltants i, així mateix, se'ls insta a propiciar mesures de conscienciació cívica per evitar l'abandó inadequat dels residus que es generen.

A més d'aquest decret, s'ha informat als locals d'oci i amb terrasses de la prohibició, continguda en l'esmentada ordenança, de dipositar a la via pública els residus i l'aigua bruta procedents de la neteja de l'interior i exterior.

Cal recordar que l'abandó o abocament incontrolat de qualsevol tipus de residu pot ser considerat com a infracció, amb sancions que van des dels 300 als 9.000 euros.

Contador

Para leer más


Lo más leído