22 de octubre de 2020
20 de maig de 2008

Calvià serà el primer municipi europeu amb oferta àmplia d'esports per a discapacitats

Aquest any oferirà nou modalitats a uns 2.000 visitants d'aquest tipus, tot i que el potencial és de 38 milions per a tota la UE

PALMA DE MALLORCA, 20 May. (EUROPA PRESS) -

El municipi turístic mallorquí de Calvià es convertirà en el primer de tot Europa que compti amb una àmplia oferta d'esports dirigits a discapacitats, fins a sumar nou modalitats especialment adaptades, de les quals quatre ja estan a disposició a aquests usuaris, golf, activitats eqüestres, piragüisme i tenis; mentre que la resta se n'aniran incorporant.

Així ho van anunciar conjuntament el conseller de Turisme, Francesc Buils, i el mateix alcalde de la població, Carlos Delgado, els qui van signar avui un conveni de col·laboració, en què també intervé la Fundació Handisport, el representant de la qual, Gonzalo Bernal, també va assistir a l'acte, en què es va posar de manifest que la majoria d'hotels de Calvià ja estan adaptats a l'ús de discapacitats.

Així, el Govern aportarà 1,4 milions, al llarg de quatre anys, per a la compra de material i equips necessaris per fer activitats com --a més de les citades--, busseig, vela, 4x4, esquí aquàtic i [handcycling]; mentre que les obres i adaptacions d'instal·lacions esportives aniran a càrrec de l'Ajuntament, quan siguin municipals, i de la propietat quan siguin privades, segons acords que s'assoliran en cada cas.

Buils va destacar la importància de desenvolupar un "producte específic", que respon a un doble motiu, d'una banda la "sensibilització" social davant de la discapacitat i, per un altre, els 38 milions de visitants potencials que aportarà aquesta oferta, i que, a més, solen portar acompanyants a causa de les seves circumstàncies. Amb la qual cosa, va considerar que l'accessibilitat esportiva suposarà un important avanç en termes de desestacionalització.

Tot i això, l'afluència d'usuaris durant aquest any no excedirà, previsiblement, les 2.000 persones, segons les estimacions de Handisport --que treballa des de fa deu anys en aquest camp--, davant de les que Buils va manifestar sentir-se "optimista". Ja que cal, en primer lloc, que es conegui que Calvià ofereix una concentració de pràctiques esportives per a discapacitats, que fins ara s'ofereixen de manera disseminada, ha afirmat Delgado.

Per a l'alcalde calvianer, això permetrà el desenvolupament de "projectes més ambiciosos" en el futur, entre els quals no va descartar albergar proves nacionals i internacionals per a esportistes amb mobilitat reduïda i, sobre aquesta qüestió, va recordar que el municipi ja té experiència en l'organització de grans esdeveniments d'aquest tipus, com és el cas de l'Olimpíada d'Escacs que va albergar el 2004.