21 de enero de 2021
16 de desembre de 2008

Calvo anima al PP que retornin a la FEMP pel bé de l'interès general dels municipis

MADRID, 16 de desembre (EUROPA PRESS)

La batlesa de Palma, Aina Calvo, va fer avui una crida al PP perquè "retornin" als òrgans de direcció de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per continuar a la feina conjunt de de cara a millorar la situació dels municipis pel "bé de l'interès general". "Tenen la porta oberta i animaem que retornin a la FEMP", ha afegit .

Així es va pronunciar després de constatar-se que els representants del PP en la FEMP han anunciat que abandonaran els òrgans de direcció d'aquest organisme al confirmar-se que el president, Pedro Castro, no va a dimitir després de celebrar-se una executiva extraordinària que va qualificar com "tensa".

En declaracions als mitjans de comunicació després de l'executiva, la primera edil de Palma va assenyalar que Castro ja ha demanat disculpes i ha reconegut que les seves declaracions, en les que es preguntava "per què havia tant tonto dels collons que votava a la dreta", han estat "desafortunades i que van ser una equivocació".

"Hi ha hagut una situació manifestament desafortunada en una conjuntura molt concreta i específica. Però sobretot ha estat un error que ha portat a unes reiterades petició de disculpes formals als membres de l'executiva, i crec que més enllà d'això, del reconeixement de l'error i la petició de disculpes, el que ens ha de preocupar és el nostre treball conjunt", va assegurar.

Alhora, Calvo va dir que la majoria de l'executiva de la FEMP advoca per continuar amb l'aposta que l' aconseguit durant un any, que és posar les necessitats de les entitats locals "en el primer pla i de l'interès general dels ciutadans", com és el cas del finançament local.

"Fa escasses setmanes posàvem en valor una reunió amb el president del Govern, posàvem en valor la creació del Fons d'Inversió Local. Tornem a aquestes aigües i a aquest curs i esperem tots que el PP torni com més aviat millor", va assegurar la batlesa de Palma, qui tot i això va considerar una circumstància "terrible" que el PP abandoni els òrgans de direcció presidits per Castro.

EL PP NO S'ABSTINDRÀ DEL FONS D'INVERSIÓ LOCAL

Preguntada sobre si l'abandonament del PP pot perjudicar o alterar la tramitació dels projectes del Fons d'Inversió Local, Calvo va afirmar que "li costa molt creure que hagi algun municipi que renunciï a fer l'esforç d'aquestes ajudes extraordinàries".

La batlesa palmesana va insistir que els 8.000 milions d'euros , dins d'un "moment complicat de crisi econòmica", permetien "pintar de color" uns pressupostos municipals matisats pel "gris d'adaptar-se a les circumstàncies econòmiques".

"El PP es va abstenir l'altre dia de votar l'aprovació dels fons i dubto molt que s'abstinguin de presentar projectes els ajuntaments governats del PP, i bé que faran perquè al final es deuen als seus ciutadans i ciutadanes com ens devem tots", va agregar la primera edil de Palma.