22 de octubre de 2019
 • Lunes, 21 de Octubre
 • 2 de febrer de 2009

  Calvo apel·la al civisme i remarca que la permanència del centre de transeünts al Molinar serà temporal

  PALMA DE MALLORCA, 2 Feb. (EUROPA PRESS) -

  La batlesa de Palma, Aina Calvo, va llançar avui un missatge de tranquil·litat a l'apel·lar al civisme dels veïns del Molinar i ha subratllat que el centre de transeünts que s'ubicarà en aquesta zona palmesana ho farà amb caràcter provisional per instal·lar-se, després, a la zona de Can Pere Antoni.

  En roda de premsa sobre la Llei de Capitalitat, la batlesa ha indicat que emetrà avui un bàndol sobre aquest assumpte davant del "començament imminent" de les obres del centre al Molinar i ha destacat que la pròpia posada en marxa del Servei d'Acollida i Promoció Sociolaboral (SAPS) a la zona palmesana serà el que "més ajudarà a dissipar qualsevol dubte" sobre la garantia de convivència al barri, alguna cosa que, ha considerat, s'ha demostrat en la seva passada ubicació en Can Pere Antoni o l'actual al centre de la ciutat.

  Sobre les declaracions de la portaveu del PP a l'Ajuntament de Palma, Catalina Cirer, en les que aquesta va sol·licitar que es paralitzessin les obres al Molinar perquè el centre s'instal·lés en Ca l'Ardiaca, Calvo ha demanat "lleialtat institucional" a l'oposició. A més, va manifestar que Cirer no està "legitimada" a exigir una agilitat que els populars no van tenir quan eren els responsables del consistori i ha criticat que no prenguessin una decisió sobre el SAPS quan governaven i hagués de ser l'actual equip de govern qui intentés trobar la "millor solució" possible.

  D'altra banda, Calvo va negar que l'Ajuntament hi hagi rebut cap alternativa per part del Bisbat de Mallorca en què aquest li oferia un local per al centre de transeünts i, així, evitar la seva construcció al Molinar. Així, ha sostingut que no només no els ha arribat sinó que, al seu moment, la batlesa es va dirigir al Bisbat per veure si tenien alguna alternativa "i la resposta va ser negativa", va aclarir. Tot i això, ha assenyalat que si la "proposta és en ferm" arribarà per la via oficial.

  L'edil ha recordat que el SAPS és també una obligació per part de l'ajuntament i ha apuntat que està dirigit a persones d'entre 18 i 65 anys que es troben sense llar, pel que reben assistència durant uns tres mesos, per part de professionals, perquè trobin casa i, així, es reinsereixin socialment.

  Calvo ha remarcat que la permanència del centre del Molinar com SAPS serà temporal, fins que es realitzi el canvi de modificació del Pla General, alguna cosa que succeirà dins "d'un any o un any i alguns mesos", segons ha apuntat la batlesa. Alhora, ha remarcat que quan el centre es trobava a la zona de Can Pere Antoni no hi ha hagut cap incidència o queixa per part dels veïns.

  En aquest sentit, va manifestar que no es deu "alimentar la irracionalitat" i va apel·lar al civisme perquè les obres del centre en la barriada del Molinar es desenvolupin "amb calma" ja que es tracta "d'un bon servei" que ofereix el consistori per "convicció i obligació" per a les persones que, de manera transitòria, es trobin en una situació de dificultat.

  El SAPS està format per un equip de 14 professionals que es va posar en marxa el 2004 amb funcions educatives, preventives amb l'objectiu de treballar el procés de la inserció soci-laboral de les persones acollides perquè, així, aquestes puguin millorar la situació i tornar a contextos més afavoridors.