26 de junio de 2019
 • Martes, 25 de Junio
 • 12 de juny de 2019

  Cancel·lada la reunió del divendres entre els hotelers i Reyes Maroto per abordar el conflicte de l'Imserso

  La licitació s'ha suspès de forma cautelar i l'Imserso assegura que el programa no corre perill

  Cancel·lada la reunió del divendres entre els hotelers i Reyes Maroto per abordar el conflicte de l'Imserso
  CEHAT - ARCHIVO

  MADRID, 12 Jun. (EUROPA PRESS) -

  La Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT) ha informat aquest dimecres que la reunió prevista amb la ministra d'Indústria, Turisme i Comerç en funcions, Reyes Maroto, per intentar desbloquejar el conflicte dels viatges de l'Imserso ha quedat suspesa "per assumptes personals de la ministra".

  La patronal hotelera lamenta aquesta anul·lació de la trobada i espera que en els propers dies pugui fixar-se una nova reunió "per apropar postures entre els hotelers i l'Imserso i trobar una sortida definitiva a la problemàtica generada".

  La licitació dels viatges de l'Imserso, es troba suspesa de forma cautelar pel Tribunal Central de Recursos Administratius, dependent d'Hisenda, després del recurs presentat per la patronal hotelera.

  Els hotelers ja van avançar fa un mes la seva intenció de reunir-se amb Reyes Maroto com a interlocutora entre el sector i el Ministeri de Sanitat, del que depèn l'organisme responsable del programa de vacances dels majors. La patronal es va mostrar llavors optimista sobre la possibilitat de cercar una solució a la polèmica.

  La patronal hotelera va presentar al maig un recurs contra els plecs del concurs dels viatges de l'Imserso per a les temporades 019/2020 i 2020/2021 per considerar consideren que les tarifes recollides no cobreixen els costos operatius i lesionen "greument" els seus interessos, que ha motivat la paralització cautelar de la licitació.

  Molas ha alertat que "molts hotels" tancaran a l'hivern per les "incongruències" dels plecs. Quant a si la impugnació pot retardar el procés i afectar al calendari, els hotelers defensen que l'Administració té mecanismes per garantir la seva continuïtat, com prorrogar-ho per a un nou redisseny.

  Segons denuncien, el preu per persona i dia hauria de situar-se en torn als 25 euros (actualment està entre 22,10 i 22,50 euros) per evitar les pèrdues tenint en compte tots els serveis que ofereixen.

  El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals (TACRC), dependent d'Hisenda, té un mes per pronunciar-se de forma sobre el recurs dels hotelers. L'Imserso confia en una resolució favorable i ha explicat que per fixar el cost de cada paquet turístic, s'han considerat els preus de mercat de productes similars en altres programes no subvencionats i programes similars a les CA.

  EL PROGRAMA NO CORRE PERILL

  Des de la Direcció general de l'Imserso han insistit que el programa de vacances per a la propera temporada no corre perill ja que "el Govern d'Espanya té alternatives amb independència que el recurs sigui admès o no" i que es podria prorrogar l'actualment en vigor.

  El màxim responsable de l'Imserso, Manuel Martínez Domene, va dir recentment davant la possibilitat que es bloquegi el concurs, que l'Administració té la capacitat, davant una necessitat "urgent", de continuar amb el programa prorrogant l'activitat o d'optar per altres vies judicials pel contenciós administratiu.

  L'Imserso ha insistit aquestes setmanes en què el 65% dels pensionistes que participen al programa, amb gairebé un milió de beneficiaris, compta amb una pensió inferior als 1.050 euros/mes, la qual cosa "impedeix exigir més esforç" als pensionistes en el finançament dels viatges.

  Quant al càlcul dels costos d'allotjament i manutenció, l'Imserso explica que es parteix d'un import mínim de 23 euros per estada, un 9,5% més respecte als 21 euros abonats en temporades anteriors. El cost varia en funció de les destinacions incloses a cada lot i oscil·la entre 23 i 42 euros. En cap cas, es calculen imports diferents segons la durada de viatge, l'ús del transport o la procedència dels usuaris.

  Contador

  Para leer más


  Lo más leído