27 de mayo de 2019
8 de maig de 2008

'CardioEspacio' arriba avui a Palma per sensibilitzar la societat de la importància de prendre conductes cardiovasculars

PALMA DE MALLORCA, 8 May. (EUROPA PRESS) -

La nova campanya de prevenció de malalties cardiovasculars (ECV) de CardioAlert, 'CardioEspacio', arribarà avui a Palma per sensibilitzar els ciutadans sobre la importància d'adquirir unes conductes cardiovasculars, ja que un total de de 1.315 dones de les Balears van perdre la vida el 2006 a causa d'una malaltia d'aquest tipus, una patologia que afecta més a les fèmines i que representa el 38,2 pro cent del total de la població femenina que va morir a les illes.

Segons un comunicat, 'CardioEspacio' pretén formar i educar a la població palmesana, sobre les possibilitats de prevenció de les malalties cardiovasculars a través d'un recorregut conceptual, la 'Ruta Cardiovascular', en què es posa a disposició dels visitants la més completa informació sobre el tema a través de zones d'exposició, jocs interactius i materials educatius.

Alhora, en el marc del projecte s'ha desenvolupat 'CardioMujer', un programa de conscienciació especialment dirigit a les dones, que, actualment, són més propenses que els homes a patir algun tipus de malaltia cardiovascular.

Així, 'CardioEspacio' és una iniciativa de Bayer Schering Pharma organitzada en col·laboració amb la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC), la Fundació Espanyola del Cor (FEC), la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària (SemFYC), la Societat Espanyola de Farmàcia Comunitària (SEFaC) i que, a més, té el suport del Ministeri de Sanitat i Consum.

Segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística, les malalties de cervell i cardiovasculars són la principal causa de mortalitat a Balears. En el 2006, de les 7.250 morts que es van produir en ella, el 34 % (2.466 morts) van ser causades per aquest tipus de molèsties. D'aquestes víctimes, el 47 % van ser homes i el 53 % dones. El percentatge de morts per malaltia cardiovascular en la comunitat supera en 1,5 punts el de la mitjana nacional (32,5 %).