23 de septiembre de 2020
14 de gener de 2009

Càritas Pitiüses impulsarà una campanya per afrontar els problemes de la crisi

EIVISSA, 14 de gener (EUROPA PRESS)-

El delegat episcopal de Càritas a les Pitiüses, Miguel Ángel Sánchez, va manifestar avui que la delegació d'Eivissa i Formentera s'unirà en els pròxims dies a la campanya d'àmbit nacional que ha impulsat l'entitat per abordar les conseqüències de la crisi econòmica i promoure mitjans per ajudar a les persones que més pateixen aquesta conjuntura negativa.

Segons Sánchez ara mateix de crisis existeix la temptació de "tancar-nos a casa i esperar que escampi" pel que és important "obrir les finestres per veure la realitat i entre tots intentar sortir de la situació". A més va matisar, en declaracions a Europa Press, que les dificultats tenen graus i a les parts més febles de la societat les crisis "els afecta de manera traumàtica".

Segons el delegat episcopal de Càritas "existeix una relació entre la crisi i les parts més sensibles de la nostra societat". Motiu pel qual en 2008 s'han augmentat les borses d'aliments per a les famílies i lots de menjar fins a en un 30 %, el menjador social ha rebut fins a un 40 % més de sol·licituds i han aparegut més peticions per fer front a problemes de lloguer d'immobles. En fet que a les ajudes econòmiques es refereix les prioritats han estat aliments, transport i habitatge.

Els perfils de les persones que van sol·licitar les intervencions posen de manifest un augment de les persones que van acudir per primera vegada a Càritas i moltes que han passat de la vulnerabilitat a la pobresa. En aquesta línia ha assegurat que famílies que tenien dificultats per arribar a final de mes "ara no tenen mitjans per afrontar la despesa diari".

D'aquesta manera, els "nous cares de la pobresa" són famílies i persones amb nacionalitat espanyola, així com famílies i col·lectius immigrants regularitzats amb autorització de residència i treball. A més es va incrementar la petició d'ajuda de dones soles amb càrregues familiars, homes en atur i famílies joves amb nens petits, va esgrimir.

Les dades ofertes per l'entitat llancen que l'increment global de peticions en 2008 ha augmentat en un 40 % ja que si les sol·licituds emeses el 2007 roçaren les 140.000 les recollides l'any passat es van acostar més a les 220.000.