25 de enero de 2021
4 de abril de 2008

La Casa d'Andalusia estudia no organitzar la Feria de Abril l'any vinent si no té subvencions institucionals

Aquest any el 60% de casetes pertanyeran a entitats o associacions sense ànim de lucre i el 40% a bars i discoteques

PALMA DE MALLORCA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

El president de la Casa d'Andalusia a Balears, Pedro Anaya, ha afirmat avui que l'associació estudia la possibilitat de no organitzar l'any que ve la Feria de Abril de Palma si no té subvencions institucionals, ja que, segons va subratllar, els costos d'organització de l'esdeveniment "són elevadíssims" i la falta d'ajudes de les administracions fan que la direcció "estigui un poc amarrada" a l'hora d'organitzar-la.

En declaracions a Europa Press, Anaya va recalcar que la Fira d'Andalusia a Palma té la dificultat de no tenir subvencions institucionals, cosa que segons va assenyalar, no ocorre amb altres com la Fira que se celebra a Barcelona, que està finançada per la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i la Diputació provincial.

"Aquest any serà més complicat perquè cal treure recursos d'on no n'hi ha" va sostenir, i alhora va apuntar que la falta de pressupost complica la intenció de crear una fira en la qual la majoria de les casetes siguin d'entitats sense ànim de lucre o d'associacions.

D'altra banda, el president de la casa regional va subratllar que aquest any es fixaran 30 casetes i va destacar que s'intentarà equilibrar el nombre de les promogudes per empreses privades i les que són organitzades per entitats, destacant que seran un 60 per cent les organitzades per associacions i un 40% les que pertanyin a bars o discoteques de la capital.

"No volem que sigui una fira lucrativa, sinó sense ànim de lucre" va sostenir Anaya, qui va recalcar que els inconvenients per a aquest any són els pocs recursos econòmics. "És un any en el qual serà complicat treure recursos d'on no n'hi ha" va manifestar.

Sobre les peticions de llicència per a l'explotació de les casetes, Anaya va manifestar que s'han enregistrat més de 40 sol·licituds per les 30 casetes que hi ha, i alhora va manifestar el seu desig que l'any que ve l'Ajuntament de Palma reflecteixi en la seva partida pressupostària una partida per la Feria de Abril, que és la més visitada de Mallorca.