22 de septiembre de 2020
18 de desembre de 2009

CCOO critica la falta de compromís del Govern i el descens de pressupost destinat a educació

MENORCA, 18 Dic. (EUROPA PRESS) -

La Federació d'Ensenyament de CCOO de Balears ha denunciat avui que el pressupost destinat a educació per al 2010 suposa un incompliment del compromís fet pel president del Govern, Francesc Antich, de destinar un 6% del producte interior brut (PIB) a aquest àmbit.

Segons un estudi fet pel sindicat, Balears rebrà l'any vinent un 2,99% del PIB en matèria d'educació, fet que suposa un 3,29% menys que en 2009.

"Balears ocupa el segon lloc en els índexs de fracàs escolar a nivell estatal i, tot i la gravetat d'aquesta dada, la nostra comunitat és la que presenta un major descens en la despesa en educació i la segona que menys percentatge del PIB dedica a aquest àmbit", lamenten des de la Federació d'Ensenyament.

En aquest sentit, van apuntar que la falta d'implicació de l'administració autonòmica suposarà un pas enrere en la qualitat educativa, amb increments de ràtios professor/unitat en la majoria dels nivells educatius, així com la contenció de l'oferta de noves modalitats i centres.

Per tot això, el sindicat exigeix un increment del compromís del Govern balear en relació amb l'educació ja que, segons asseguren, "amb aquest escenari l'educació no es pot convertir en un motor del canvi del model productiu, tal com es recollia en el Pacte per la competitivitat, l'ocupació i la cohesió social". En aquest sentit, des de CCOO van subratllar que "no hi pot haver un pacte per l'educació sense un pacte pel finançament".