8 de marzo de 2021
4 de juny de 2008

CCOO critica l'increment de contractes "d'emprar i llençar" i demanda mesures per frenar la desacceleració laboral

EIVISSA, 04 de Juny (EUROPA PRESS)

El secretari d'ocupació de CCOO a les Illes Balears, Rafel Borrás, va denunciar avui la proliferació de contractes "clínex; d'usar i llençar" i va exigir a les administracions que apliquin mesures urgents per frenar la desacceleració laboral.

En declaracions a Europa Press, Borrás va assegurar que es tracta d'un fet "conjuntural" i "preocupant" que precisa de l'aplicació de polítiques de cohesió social i de formació de persones en risc d'exclusió sociolaboral. Un perfil poblacional molt alt, afectats per una ruptura amb la tradicional manera de contractació fix-discontinu i amb les contractacions eventuals, fomentades fins i tot pels governs per a l'impuls de macroprojectes com les carreteres d'Eivissa.

El sindicalista va apuntar que les illes es troben "immerses en un període de transició d'un model econòmic i d'un mercat de treball escorat per molts treballadors als qui els falta preparació i que precisen d'una protecció especial". Sobre aquesta qüestió, va destacar l'important nombre d'immigrants extracomunitaris que engrandeixen els 586 desocupats registrats durant el mes de maig a les Pitiüses provinents del sector de la construcció.

Així, Borrás va assenyalar que l'increment de persones en situació de desocupació en un 27,35 per cent a Eivissa, amb de 4.461 aturats, amb relació a maig del 2007 "necessita mesures urgents per guanyar la batalla a la temporalitat", va concretar Borrás. Es tracta, segons va concretar el sindicalista, "d'impulsar els mecanismes suficients perquè, el que avui és un problema, en octubre no es converteixi en una alarma".

PLANS D'OCUPACIÓ

D'altra banda, avui es reunia la consellera de Treball i Formació, Margarida Nájera, amb responsables del Consell Insular d'Eivissa i dels diferents ajuntaments de l'illa amb l'objectiu de pactar la posada en marxa dels plans de treball durant els mesos en els quals la situació laboral serà "més difícil", referint-se així al període comprès entre octubre i març.

"Compartir la situació, analitzar-la i proposar iniciatives per impulsar els pocs recursos amb els quals compte l'autonomia per frenar l'increment de desocupació, eren les premisses que s'abordaven en l'esmentada trobada", segons va explicar Nájera a Europa Press.

Alhora, la consellera va agregar que es reunirà amb els sindicats pitiüsos divendres que ve per seguir treballant en aquest aspecte.