9 de marzo de 2021
3 de juny de 2009

El CES presenta les publicacions guardonades amb el seu I Premi d'Investigació, dirigit al foment d'R+D+I

(Aquesta notícia queda embargada fins a les 20.00 hores)

PALMA DE MALLORCA, 3 Jun. (EUROPA PRESS) -

El Consell Econòmic i Social (CES) de les Balears va presentar avui les publicacions del seu I Premi d'Investigació dirigit a impulsar la difusió de tasques en matèria econòmica i social rellevants a l'àmbit de les illes, com contribució del foment de l'activitat en Recerca, Desenvolupament i Investigació (R+D+I).

Durant l'acte de presentació, des del CES han assenyalat que aquest guardó serà convocat anualment i podran optar els autors de tasques inèdites que es refereixin a assumptes econòmics, socials o laborals que posin de manifest la seva incidència a Balears. En concret, la Comissió Permanent va determinar el contingut de les bases del Premi, que han estat aprovades per ple del Consell el 2 d'abril del 2008.

En el cas del I Premi, corresponent al 2008, ha comptat amb una dotació total de 9.000 euros i s'ha lliurat un primer reconeixement de 6.000 euros així com la publicació del treball i d'un accèssit de 1.500 euros i també la publicació de l'obra.

En concret, el 21 d'octubre del 2008 es va reunir el Jurat (format pel president, els vicepresidents, la secretària general, l'assessor econòmic i els doctors Antoni Roig Muntaner i Francisco Manuel Kovacs Reus, experts designats per la Comissió Permanent de la CES) del I Premi d'Investigació de la CES. El 4 de novembre es va tornar a reunir-se el Jurat i va acordar, per majoria, la concessió del guardó a diversos tasques.

Es tracta dels treballs SINA (Sistema d'interacció natural avançat), un projecte d'R+D+I amb aplicació pràctica de les tecnologies multimèdia per facilitar l'accés a l'ordinador de les persones amb discapacitat, que va obtenir el primer premi; 'El mercat de treball en el sector turístic de les Balears: llei i conveni col·lectiu', de rang jurídic laboral que reflecteix la dinàmica actual del mercat turístic i que ha estat reconegut amb l'accèssit.

Alhora, des de la institució econòmica i social van aprofitar l'acte per anunciar la convocatòria del II Premi d'Investigació, bases del qual sortiran a final de juny, amb l'objectiu d'incentivar l'activitat investigadora en matèria econòmica, laboral i social de les illes. De la mateixa manera que a la primera convocatòria, el primer premi està dotat amb 6.000 euros i el seu dret a publicar-se, i dos accesit amb 1.500 euros i possibilitat de publicació.