22 de mayo de 2019
15 de maig de 2019

El cicle de conferències 'La Guerra civil en la literatura' analitza el conflicte bèl·lic en l'escriptura balear

Les jornades es duran a terme a partir del proper dimarts i fins al 27 de juny en Ca'n Oleo a les 19.30 hores

PALMA DE MALLORCA, 15 May. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern balear ha organitzat, del 21 de maig al 27 de juny, un cicle de trobades que oferirà un recorregut per la literatura balear dels últims decennis que analitzaran el conflicte bèl·lic com a tema en l'escriptura.

Segons ha informat la Conselleria en un comunicat, les jornades han estat coordinades per Pilar Arnau Segarra i en elles es vincularà la relació entre la realitat històrica i la ficció amb l'objectiu de "recuperar la memòria històrica".

A més, des de la Conselleria apunten que les jornades també responen a analitzar les múltiples connexions entre història i creació ficcional a l'espai literari balear.

Les jornades s'inicien el dimarts 21 de maig a les 19.30 hores amb Isaac Rosa, escriptor i periodista, que oferirà la conferència 'Una altra maleïda novel·la sobre la guerra civil?', sobre el paper de la literatura en la construcció de memòria democràtica.

A continuació, el dijous 6 de juny, tindrà lloc la taula rodona 'La guerra civil. Encara? Fins que faci falta' amb la participació de Sebastià Alzamora, Carme Planells, Jaume Guiscafrè i Pere Joan Martorell, moderada per Pere Antoni Pons.

El dijous 13 de juny, David Ginard mantindrà un diàleg amb Maite Salord entorn de la seva obra, 'L'alè de les cendres', una novel·la global sobre el segle XX a Balears.

Seguirà la conferència amb projecció audiovisual de Jaume Miró, dramaturg i guionista, sobre 'Teatre i veritat: les raons del teatre documental', que tindrà lloc dijous 20 de juny.

Per a finalitzar, el dijous 27 de juny, la historiadora Dolors Marin, parlarà sobre 'El punt de vista llibertari sobre la Guerra Civil i la literatura en les Balears'.

Totes les trobades tindran lloc en Ca n'Oleo a les 19.30 hores de la tarda, són gratuïtes i no necessiten inscripció prèvia.

Contador

Para leer más


Lo más leído