23 de enero de 2021
23 de juny de 2009

La CIOTHUPA està d'acord que Interior dugui endavant el projecte de la comissaria abans de l'aprovació del PGOU

EIVISSA, 23 juny. (EUROPA PRESS)

La Comissió Insular d'Urbanisme i Patrimoni (CIOTHUPA) ha elaborat un informe favorable perquè el Ministeri d'Interior pugui construir el nou edifici de la Comissaria de policia d'Eivissa tot i que no estigui aprovat el Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) de Vila.

Cal destacar que l'execució d'aquestes obres porten retard perquè el projecte de Madrid no s'adequa a l'actual planejament. Ara des de l'executiu central han proposat agilitar les obres en el cas que el PGOU segueixi demorant-se, donant llum verda al projecte en Consell de Ministres.

El conseller de Política Territorial, Miquel Ramon, ha assenyalat que "hem realitzat un informe favorable i en tot cas ells decidiran, el cas és que tenen via lliure per arribar a un acord en el Consell de Ministres per començar les obres abans de l'aprovació del Pla General".

De totes maneres, Ramon ha afegit que el nou PGOU aprovat per l'Ajuntament d'Eivissa ja està al Consell Insular i han confiat que la seva tramitació no s'allargui massa. D'altra banda, la CIOTHUPA va denegar en la seva reunió d'aquest matí un expedient relacionat amb l'habilitació d'un camí d'accés a un habitatge que està en construcció en Sant Josep.

De fet Ramon ha apuntat que els promotors van lliurar documentació falsa i per això demanaran a l'Ajuntament de Sant Josep que revisi les dues llicències concedides. No ha descartat que si es demostra pugui acabar en Fiscalia.

El conseller ha concretat que "són dues llicències que s'havien donat en aquell lloc que s'han fet a partir de documentació falsa aportada pels promotors, de tal manera que es comprova ara que no compleixen amb la parcel·lació mínima i es demanarà a l'Ajuntament de Sant Josep que les revisi".

MIQUEL RAMON NO VA A DIMITIR DESPRÉS DE LA SENTÈNCIA DEL CAS "SES TORRES"

El conseller Miquel Ramon també es va referir avui a la petició de dimissió per part del Partit Popular després de la publicació de la sentència del cas "Ses Torres" que absol a l'exprimer edil de la Vila del Rio, Vicent Guasch i també al tinent d'alcalde, l'exassessor jurídic del consistori, el promotor de l'obra, l'exarquitecta i l'aparellador municipals.

Des d'Esquerra Unida van denunciar la posada en marxa de la urbanització "Ses Torres" a Santa Eulàlia perquè van detectar possibles irregularitats. La Justícia va fallar en contra seu i els obliga a pagar les costes per la denúncia a l'exarquitecta i el promotor. Des del PP van assegurar que tot ha estat un procés orquestrat per Esquerra Unida per enfonsar i desprestigiar al partit Popular de la Vila del Riu i per això el seu actual alcalde, Vicent Marí, ha demanat la dimissió de Miquel Ramon.

Avui el conseller ha assenyalat que aquesta qüestió "no té res a veure amb la funció que porto a terme al Consell Insular com a titular del departament de Política Territorial". Alhora, Ramon va llançar un missatge als populars, "quan guanyin les eleccions podran decidir qui ocupa i qui no ocupa un càrrec".