22 de octubre de 2020
13 de gener de 2010

El Cofuc obre el termini de matrícula per inscriure's en algun dels 109 cursos de català que ofereix

PALMA DE MALLORCA, 13 Ene. (EUROPA PRESS) -

El Consorci per al Foment de la Llengua Catalana i la Projecció Exterior de la Cultura de les Illes Balears (Cofuc) ha obert el període de matrícula perquè les persones grans de 16 anys interessades es puguin inscriure en algun dels 109 cursos de català que ofereix, en col·laboració amb els ajuntaments de les Illes i la Conselleria d'Afers Socials, Promoció i Immigració.

Així, el termini de matrícula és del dia 11 al 22 de gener. Els cursos es començaran a impartir la setmana del 15 de febrer i acabaran a començament de juny, ha explicat el Govern en un comunicat.

Així, s'han programat un total de 109 cursos, 27 dels quals són cursos de català per a estrangers, dirigits a persones que tenen coneixements nuls o molt escassos de llengua catalana. La resta de cursos, 82, són dels nivells A, B, C i D.

A més, també s'han organitzat tallers d'acolliment lingüístic per a immigrants en diferents centres d'autoaprenentatge del Consorci. Aquests tallers han tingut molt bona acceptació en altres convocatòries, ja que s'organitzen amb més freqüència que els cursos generals.

Els cursos de català per a estrangers s'ofereixen a Alaior, Alcúdia, Algaida, Artà, Binissalem, Campanet, Campos, Inca, Lloseta, Palma, sa Pobla, Porreres, Sant Josep de sa Talaia, Sant Llorenç des Cardassar, Santa Eulària des Riu, Santa Maria del Camí, Sóller i Valldemossa.

Els cursos dels nivells A, B, C i D s'han organitzat als municipis de Bunyola, Eivissa, Inca, Llucmajor, Palma, Sant Antoni de Portamany, Santa Eulària des Riu, Sant Josep de sa Talaia, Sant Llorenç des Cardassar i Valldemossa i s'ofereixen en les modalitats de presencials, semipresencials, mòduls i a distància.

Per estudiar un nivell complet d'un curs presencial hi ha dues opcions: o bé seguir un curs quadrimestral intensiu (80 hores repartides en tres sessions setmanals de dues hores) o bé inscriure's en dos mòduls (quadrimestrals) que tenen una durada de 45 hores cadascun, repartides en dues sessions setmanals d'una hora i mitja. Els cursos per a estrangers també són presencials i tenen una durada de 40 hores, repartides en dues sessions setmanals d'una hora i mitja.

Els cursos semipresencials són la modalitat d'ensenyament que combina l'autoformació de l'estudiant, els materials d'autoaprenentatge, l'assessorament d'un tutor i l'assistència, una vegada a la setmana, en 16 sessions presencials de dues hores de durada.

En els cursos a distància, l'interessat ha de treballar en un quadrimestre en una aula virtual del Programa d'Ensenyament de Llengua Catalana (PELC), i la docència presencial se substitueix per la docència tutoritzada. Per poder seguir el curs, l'alumnat ha de disposar de connexió a Internet i tenir obert un compte de correu electrònic.