12 de diciembre de 2019
25 de maig de 2010

Collado es nega a respondre sobre els seus ingressos en efectiu i tornarà a ser citat pel jutge en pròxims dies

PALMA DE MALLORCA, 25 May. (EUROPA PRESS) -

L'exgerent de l'Empresa Funerària Municipal (EFM), Óscar Collado, tornarà a ser citat pròximament després que avui comparegués davant del jutge que instrueix el cas Funerària però es negués a respondre en relació amb els ingressos en efectiu que obren en comptes pròpies i de la seva dona, ja que fins ara no ha pogut corroborar un informe policial en què consten dades referits a aquests ingressos.

Collado havia estat citat a declarar aquest matí com a imputat en el procediment que investiga les presumptes irregularitats comeses al voltant a la gestió d'aquesta entitat pública durant la passada legislatura, tot i que com va d'únic traslladar al titular del Jutjat d'Instrucció número 11, Manuel Penalva, ha estat la seva negativa a respondre qualsevol pregunta relacionada amb els ingressos en efectiu dels seus comptes i les de la seva dona, Francisca Coll, també encausada.

L'imputat, en llibertat sota fiança de 100.000 euros, va al·legar com motiu que encara no ha analitzat les dades que conté un informe emès sobre aquesta qüestió per la Unitat de Droga i Crim Organitzat (Udico) de la Policia Nacional.

Collado ja va prestar declaració el passat dia 7 també pels presumptes delictes de malversació de fons públics, prevaricació, falsedat documental, suborn i frau a l'administració pels quals podria enfrontar-se a una pena de presó que oscil·laria entre els 14 i els 16 anys.

Els qui sí van declarar aquest matí han estat la seva dona i l'expresidenta de l'EFM, Marina Sans, a més de diversos perits com a testimonis. Cap recordar que en la seva última compareixença davant del jutge, Collado es va desvincular d'aquesta presumpta trama de corrupció al negar haver cobrat comissions il·legals a proveïdors de la companyia pública, i ha rebutjat haver-se lucrat amb la compravenda de tombes i taüts a través de l'EFM. És més, ha defensat que les despeses suposadament privats que se li van detectar amb càrrec als comptes de l'empresa "eren per representació".