20 de junio de 2019
12 de juny de 2019

El col·lectiu de persones sordes reclama l'equiparació de les llengües de signes amb la resta de llengües de l'Estat

Aquest divendres se celebra a Espanya el Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles

PALMA DE MALLORCA, 12 Jun. (EUROPA PRESS) -

La Federació de Persones Sordes de Balears (FPSB) ha reclamat l'equiparació de la llengua de signes amb la resta de llengües de l'Estat, una reivindicació que el col·lectiu de persones sordes farà pública aquest divendres 14 de juny amb motiu del Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles, data adoptada el 2014 pel Consell de Ministres.

Així ha informat l'entitat en una nota en la qual han sol·licitat la consideració de les llengües de signes espanyoles no només com una qüestió d'accessibilitat sinó com un dret lingüístic. "Les llengües de signes són un dret en si mateix de les persones sordes, que possibilita molts altres drets com l'educació, l'ocupació, la formació o la participació", han assegurat.

"Les llengües de signes són llengües tan vàlides com qualsevol altra per transmetre idees, accedir al coneixement, avançar cap a la igualtat i construir ciutadania", sosté l'entitat.

De cara al Dia Nacional de les Llengües de Signes Espanyoles, la FPSB ha programat una jornada de portes obertes per a aquest divendres a Mallorca, la projecció de la pel·lícula 'Em dic Gennet' a Menorca i diversos contacontes a Eivissa.

Des de la deferación han animat a seguir la jornada en xarxes socials a través dels hashtags #yoconlaLD i #marcaladiferencia.

Contador

Lo más leído