8 de agosto de 2020
29 de juliol de 2009

La Colònia de Sant Jordi acollirà a partir d'avui l'exposició 'Miró a Mallorca'

PALMA DE MALLORCA, 29 Jul. (EUROPA PRESS) -

Coincidint amb les festes patronals la Colònia de Sant Jordi, el municipi mallorquí de Ses Salines acollirà a partir d'avui l'exposició 'Miró a Mallorca', una mostra que pretén donar a conèixer tant la figura i l'obra de Joan Miró, com la tasca de la Fundació que té el seu mateix nom. Alhora, la participació del Departament de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca en aquest projecte és també un homenatge de la institució insular a la commemoració dels 25 anys de la mort de l'artista.

'Miró a Mallorca' serà una mostra itinerant pels pobles de l'illa que forma part del programa 'Cultura en xarxa' del Consell de Mallorca que pretén constituir una xarxa activa d'oferta cultural i promoure iniciatives de producció en els diferents àmbits de creació.

Així, l'exposició està constituïda per una sèrie de cubs d'informació amb imatges de la Fundació i els tallers de Joan Miró i dues caixes de llum que expliquen la relació de Miró i la Fundació Pilar i Joan Miró amb l'illa de Mallorca.

La singularitat essencial de la Fundació és poder presentar al visitant el procés creatiu de l'artista a través de la contemplació directa de l'atmosfera dels seus tallers amb els béns, objectes, empremtes i teles inacabades.

D'altra banda, l'objectiu d'aquesta mostra, és per tant, acostar als habitants de Mallorca als secrets de Joan Miró i de la creació en general, i aconseguir que l'obra de l'artista i la Fundació que li rendeix homenatge, esdevenguin una eina útil al servei de tots els mallorquins.

La mostra itinerarà per Mallorca durant un període de dos anys. Així, després de la visita a la Colònia de Sant Jordi, la mostra viatjarà a Vilafranca en el mes d'agost, Inca el setembre i Esporles en el mes de novembre.

Finalment, acudiran avui a l'acte de presentació de l'exposició la vicepresidenta i consellera de Cultura i Patrimoni, Joana Lluïsa Mascaró, la presidenta de la Comissió de Govern de la Fundació i regidora de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística de l'Ajuntament de Palma, Nanda Ramon, el director insular de Cultura, Maties Garcies, la directora de la Fundació Pilar i Joan Miró, Magdalena Aguiló, i la cap del departament DEAC de la Fundació i organitzadora de l'exposició, Aina Bibiloni.