24 de agosto de 2019
 • Viernes, 23 de Agosto
 • 15 de abril de 2009

  Comença avui la XXV Mostra de Cuina que es farà en 43 restaurants de tota Mallorca

  PALMA DE MALLORCA, 15 Abr. (EUROPA PRESS) -

  Avui arrenca la XXV edició de la 'Mostra de Cuina de Mallorca' que es farà al llarg de 19 dies en un total de 43 restaurants de tota l'illa, segons un calendari setmanal de dimecres a diumenge, estructurat d'acord amb tres zones territorials i que abandona les ubicacions fixes com el Palma Sorra o el recinte municipal de Son Rossinyol.

  La cita s'inaugurarà avui a les 13.00 hores al restaurant Ca's Mariner de Montuïri, a la carretera de Manacor (km 30).

  L'edició d'aquest any ha estat qualificada per la "'mostra' més mallorquina", a l'haver-se duplicat la participació establiments de la 'part forana'. Concretament, la 'Mostra de Cuina' es farà en tota l'illa fins al 3 de maig, de manera que aprofitarà l'espai existent entre la Pasqua i el començament de la temporada turística alta.

  Segons el nou model, els restaurants hauran d'oferir dos menús per un preu establert amb anterioritat, i al qual només es podrà accedir, amb reserva prèvia, entre les 13.00 hores i les 16.30 hores, així com de 20.00 hores a 00.00 hores.

  Un dels menús costarà un màxim de 12 euros i constarà de dos plats més postres i beguda, mentre que l'altre serà de lliure configuració i a un preu fixat pel restaurant, entre els 25 euros i els 40 euros; seguint sempre el criteri que el client sàpiga el que se'n va a gastar per endavant. Un menú infantil, amb un cost de set euros, donarà peu que participin en la 'mostra' les famílies.

  Els avantatges que trobaran els clients amb aquesta fórmula són, entre d'altres, el fet que podran conèixer 'in situ' els establiments de restauració participants, així com el seu ambient i la seva gastronomia, sense oblidar el servei que sigui genuí a cadascun d'ells. No hi haurà problemes d'aglomeracions o cues, gràcies a la reserva prèvia. I, a més, en aquesta ocasió el client no haurà de pagar una entrada per accedir a un recinte.

  En canvi, aquest haurà d'observar els períodes d'activitat en cadascuna de les tres rutes; ja que la primera, que engloba els municipis d'Andratx, Banyalbufar, Calvià, Palma, Sóller i Esporles, tindrà activitat del 15 al 19 d'abril; la segona, amb Alcúdia, Marratxí, Inca, Sineu, Binissalem, Pollença i Sencelles, del 22 al 26 d'abril; i, la tercera, amb Algaida, Ses Salines, Manacor, Felanitx, Llucmajor i Montuïri, per als dies 29 d'abril a 3 de maig.

  PILAR DEL TURISME

  Durant la presentació de la Mostra, el conseller de Turisme, Miquel Nadal, va recordar que la gastronomia és un dels "tres pilars fonamentals" que provoquen que els visitants nacionals i internacionals de les illes retornin a elles en següents ocasions, pel que va manifestar el seu suport a la celebració de l'esdeveniment. I, en aquest sentit, va manifestar la seva esperança que en les pròximes edicions es pugui celebrar igualment a la resta de l'arxipèlag balear.

  Cal assenyalar que aquesta fórmula resulta més econòmica que la celebració de la 'mostra' en un recinte tancat, de manera que el pressupost se situa en aquesta ocasió en els 200.000 euros, al perdre el suport de presidència del Govern, mentre que es manté el finançament de la Conselleria de Comerç, Indústria i Energia, del Ibatur i el Consell Insular de Mallorca.