15 de noviembre de 2019
 • Jueves, 14 de Noviembre
 • 29 de juliol de 2009

  Comerç inverteix 300.000 euros a fomentar la modernització de vehicles i impulsar l'estalvi energètic

  PALMA DE MALLORCA, 29 Jul. (EUROPA PRESS) -

  La Conselleria de Comerç, Indústria i Energia invertirà un muntant de 300.000 euros a través d'una campanya que té com a principal objectiu modernitzar el parc automobilístic de vehicles de carretera de les Balears, al mateix temps que es fa una aposta "important" per l'estalvi energètic, ja que es pretén que els ciutadans transformin els seus vehicles per ser alimentats per gas natural.

  En roda de premsa, la consellera del ram, Francesca Vives, va incidir que es tracta d'una iniciativa amb la qual s'aconseguiria una disminució de la contaminació atmosfèrica ja que el gas natural "contamina menys i els seus efectes són menys nocius per al Medi Ambient". Així, les ajudes oscil·len entre els 450 euros per a la transformació de vehicles per ser alimentats per Gas Natural (GNC) o GLP, o fins a 60.000 euros, com a màxim, per a l'establiment d'estacions col·lectives de càrrega per a vehicles industrials --autobusos i camions--, així com un assortidor per tal fi.

  En aquest sentit, ha matisat que són susceptibles de rebre aquesta subvenció les persones físiques i entitats tant privades com públiques, associacions, ajuntaments, així com comunitats de béns, entre d'altres perfils, i ha recordat que el termini de finalització de lliurament de documentació expira el pròxim dia 18 d'octubre.

  Tot i això, Vives va incidir que en el cas que un ciutadà adquireixi un nou vehicle, les esmentades ajudes no podran superar el 15% del preu total del vehicle, així com que la subvenció màxima per persona no pot ser superior als 60.000 euros.

  D'aquesta manera, la consellera ha informat que es pot sol·licitar aquestes subvenció per adquirir motocicletes elèctriques 'pures' o híbrides, així com per establir noves estacions de càrrega, o la compra de vehicles nous, ja siguin turismes, furgonetes de menys de 3.500 quilos de Massa Màxima Autoritzada (MMA).