19 de octubre de 2019
 • Viernes, 18 de Octubre
 • 8 de agost de 2019

  La Comissió de persones desaparegudes i fosses de Balears reprèn les seves reunions aquest agost

  El Pla 2019-2020 d'exhumació de fosses preveu actuacions en vuit municipis

  La Comissió de persones desaparegudes i fosses de Balears reprèn les seves reunions aquest agost
  La consellera Isabel Castro i el secretari autonòmic Jesús Jurado es reuneixen amb Memòria de Mallorca.CAIB

  PALMA DE MALLORCA, 8 Ago. (EUROPA PRESS) -

  La consellera d'Administracions Públiques i Modernització, Isabel Castro, i el secretari autonòmic de Memòria Democràtica, Jesús Jurado, han informat als membres de Memòria de Mallorca que les reunions de la comissió tècnica de persones desaparegudes i fosses de Balears es reprendran aquest mes d'agost.

  Segons ha informat la Conselleria en una nota, la Secretaria Autonòmica ja ha sol·licitat a les diferents institucions que formen part -com els consells insulars i la Felib- que confirmin o nomenin nous representants per a aquest òrgan.

  També s'han analitzat els primers passos que s'han donat des de l'engegada de la Secretaria Autonòmica de Memòria Democràtica. En aquests moments, segons han indicat, s'està tramitant el Pla 2019-2020 d'exhumació de fosses, que preveu actuacions en vuit municipis, i que està previst que s'iniciï aquesta tardor.

  D'altra banda, hi ha actuacions pendents del Pla 2018-2019 com és l'obertura de la fossa de Porreres i les proves d'ADN que està duent a terme el laboratori Aranzadi, al País Basc, a partir de les restes d'una vintena de cossos recuperats en les fosses.

  Segons han indicat, la reunió s'ha celebrat aquest dimecres a la tarda al Velòdrom Illes Balears, seu de la Secretaria Autonòmica.

  A la trobada, han assistit la consellera d'Administracions Públiques, Isabel Castro, el secretari autonòmic de Memòria Democràtica, Jesús Jurado i, el director general de Memòria Democràtica, Marc Herrera.

  Per part de l'Associació Memòria Històrica de Mallorca, han participat en la reunió la seva presidenta, Maria Antònia Oliver, la secretària de l'entitat, Tonina Mercadal, l'advocat Jaime Bueno i el vocal, Peter d'Echevate.

  Para leer más