21 de septiembre de 2019
 • Viernes, 20 de Septiembre
 • 9 de gener de 2009

  El Comitè d'empresa de l'Ibanat critica que l'empresa vol acomiadar de manera improcedent a prop de 20 treballadors

  PALMA DE MALLORCA, 9 Ene. (EUROPA PRESS) -

  El Comitè d'empresa de l'Institut Balear de la Naturalesa (Ibanat) ha criticat avui que aquesta empresa pública adscrita a la Conselleria de Medi Ambient hagi enviat una notificació a una vintena de treballadors amb contractes d'obra i servei en la qual els informa que finalitzen la seva relació laboral amb l'Ibanat. Els acomiadaments, segons els treballadors, són "improcedents" i podrien arribar a afectar a més d'un 15 % de la plantilla.

  En un comunicat, el Comitè, format per CCOO, UGT i STEI-i, va destacar que els contractes d'obra i servei s'han de considerar "en frau de llei" des del seu començament ja que "la seva raó de ser no és una obra o un servei sinó que responen a tasques que són la pròpia raó de ser de l'empresa".

  Per aquesta raó, el Comitè va al·legar que aquest personal hauria de ser considerat com indefinit en l'empresa. A més, va indicar que l'Ibanat els ha comunicat que aplicarà el criteri de la prestació de serveis durant tres anys per continuar acomiadant als treballadors amb aquesta modalitat contractual de manera que els acomiadaments afectaran a uns 50 treballadors que durant el 2008 o 2009 compleixen els tres anys de serveis, xifra que suposa més d'un 15 % de la plantilla.

  Alhora, la mateixa font va lamentar que l'empresa no comuniqués prèviament els acomiadaments i va exigir que rectifiqui les notificacions de cessi o readmeti els treballadors, així com que s'estabilitzin aquests llocs de treball a través d'un procediment selectiu.

  Finalment, el Comitè va criticar que l'Ibanat ferm i faci públics convenis amb el Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) per fer tallers d'ocupació quan, alhora, "envia els seus treballadors a l'atur de manera improcedent", va concloure.