13 de noviembre de 2019
 • Martes, 12 de Noviembre
 • 5 de abril de 2019

  El Comitè d'Ètica de Serveis Socials de Balears forma als professionals del sector des d'una "dimensió ètica"

  El Comitè d'Ètica de Serveis Socials de Balears forma als professionals del sector des d'una "dimensió ètica"
  EUROPA PRESS

  PALMA DE MALLORCA, 5 Abr. (EUROPA PRESS) -

  El president del Comitè d'Ètica de Serveis Socials de les Illes (Cessib), Pablo de la Rocha, ha presentat aquest divendres el Comitè i ha assenyalat que aquest òrgan té com a principal objectiu "formar als professionals del sector des d'una dimensió ètica en la pràctica que desenvolupen".

  "El que volem és sensibilitzar a tres actors principals: a la població en general, als professionals que formen part dels serveis socials de tota la xarxa pública i a les institucions", ha explicat en roda de premsa.

  De la Rocha, que ha fet aquestes declaracions acompanyat de la presidenta del Comitè d'Ètica d'Àlaba, Boni Cantero, ha explicat que el Comitè d'Ètica de Serveis Socials va ser creat per la Llei 4/2009 de Serveis Socials de la Comunitat Autònoma de Balears. És un òrgan col·legiat de caràcter consultiu, interdisciplinari i independent.

  Està format per 20 vocals designats per la Universitat de les Illes Balears (UIB), els col·legis professionals i el Consell Econòmic i Social (CES).

  En concret, les seves finalitats són sensibilitzar al personal dels serveis i centres respecte de la dimensió ètica en la pràctica que desenvolupen, garantir el dret de les persones respecte de la seva personalitat, dignitat humana i intimitat, sense cap discriminació, així com identificar, analitzar i avaluar els aspectes tècnics de la pràctica social.

  El Decret 62/2010, de 23 d'abril, regula la composició, el funcionament i les atribucions del Cessib, definint les seves vies d'intervenció. D'aquesta manera, aquest òrgan emet informes i recomanacions sobre la tipologia de casos sorgits en la pràctica, proposa protocols d'actuació i assessora professionals dels serveis socials, a més de col·laborar en la formació en ètica assistencial dels professionals.

  "És un comitè consultiu, per la qual cosa nostres propostes, informes i recomanacions no han de ser vinculants", ha matisat De la Rocha.

  El Cessib no intervé en els casos de denúncies o reclamacions que afecten als procediments tècnics de la intervenció social ni emet judicis sobre les eventuals responsabilitats dels professionals implicats en els assumptes objectes d'estudi.

  Per la seva banda, Cantero ha subratllat que aquest és "un espai de reflexió compartida entre tots els professionals on el punt de partida ha estat que es necessita cada vegada més professionals amb molta competència tècnica".

  "La societat ha canviat, necessitem molts professionals molt formats però necessitem molta més la incorporació de disposicions morals en la intervenció en serveis socials", ha conclòs.

  Para leer más