21 de octubre de 2019
9 de gener de 2009

El Consell alerta els conductors que circulin per Tramuntana de possibles despreniments després de remetre el temporal

PALMA DE MALLORCA, 9 Ene. (EUROPA PRESS) -

El Departament de Trànsit del Consell de Mallorca va alertar els conductors que circulin durant la jornada d'avui per la Serra de Tramuntana de la possibilitat que es produeixin despreniments de roques o de parets seques --'marges'-- després de remetre el temporal de neu dels últims dies, que encara manté dues carreteres d'aquesta zona tancades al trànsit.

Segons han informat a Europa Press fonts d'aquest servei, romanen tallats un total de 38 quilòmetres de vies, que es reparteixen entre 25 quilòmetres de la Ma-10, entre el Coll de Sa Batalla (Lluc) i el mirador de Ses Barques (Fornalutx), i altres 13 quilòmetres de la Ma-2141, que uneix Lluc amb Sa Calobra (Escorca); i que no se sap quan quedaran lliures de gel.

La cota de neu es va situar avui en els 800 metres i, segons les previsions, al llarg de la jornada seguirà elevant-se --al mateix temps que les temperatures-- fins a arribar als 1.100 metres d'altitud. Tot i que els cels estaran ennuvolats i continuaran els xàfecs, Balears és una de les poques comunitats que s'estàlvia de l'onada de fred polar.