25 de enero de 2020
29 de juliol de 2009

El Consell comença una campanya de recollida de firmes perque la Sibil.la sigui declarada Patrimoni de la Humanitat

PALMA DE MALLORCA, 29 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Mallorca ha posat en marxa una campanya de recollida de firmes entre la població per recolzar a la candidatura de Sibil.la com Patrimoni de la Humanitat. La iniciativa, impulsada pel departament de Cultura i Patrimoni de la Institució insular, consisteix a la posada en marxa d'una campanya de recollida de firmes que pretén reforçar els arguments de caire tècnic i històric d'aquesta candidatura, amb l'objectiu que la Unesco procedeixi a la seva declaració.

En un comunicat, ha assenyalat avui que tal com estableix el protocol de la demanda, a finals del mes d'agost, el departament de Cultura i Patrimoni enviarà a la Unesco un complet i detallat expedient sobre Sibil.la, per complementar els arguments i justificacions que s'inclouen a l'esmentat expedient.

A més, en la documentació que enviarà el Consell es destacarà l'important paper que té en la valoració final l'adhesió de la comunitat local i especialment, d'aquells col·lectius, entitats i ciutadans que participen de manera directa en la representació de Sibil.la, a més de les firmes recollides que s'enviaran juntament amb l'expedient amb tal de reforçar-lo.

La campanya, que durarà unes tres setmanes, s'ha articulat a través de les parròquies dels municipis de tot Mallorca, atès que és en els temples on es representa cada Nadal la Sibil.la, i ja que totes aquelles persones que fan possible aquesta tradicional representació estan d'alguna manera vinculades a les esglésies.

Després d'un primer contacte amb el responsable de Patrimoni Diocesà del Bisbat de Mallorca, Miquel Garau, i gràcies a la seva col·laboració, el Consell de Mallorca ha enviat per correu electrònic les fulles per a la recollida de firmes a totes les esglésies mallorquines. A més, tot el món que vulgui recolzar a la iniciativa podrà imprimir el full de firmes des de la pàgina web www.conselldemallorca.net.

Les fulles amb les firmes s'hauran d'enviar o dipositar directament a la Direcció Insular de Patrimoni (Via Roma, 1. 07012, Palma) abans del dia 20 d'agost. Si es presenten dubtes, també es pot cridar al telèfon 971 21.98.87.

Per la seva banda, el Monestir de Lluc, amb el qual també es va contactar per sol·licitar ajuda, ha decidit penjar un panell amb fotografies i explicacions sobre la representació, acció que sens dubte reforçarà la recollida de firmes.

A més de les entitats més directament vinculades amb Sibil.la, el departament de Cultura i Patrimoni vol animar a entitats, associacions o particulars de tot tipus a participar en aquest projecte comú.

Cap recordar que el Consell de Patrimoni, reunit a Palma el passat 17 de juliol, va anunciar que elevarà la proposta de la Serra de Tramuntana perquè sigui declarada per la Unesco com Patrimoni Mundial. Alhora, va decidir que la candidatura de la Sibil·la serà una de les quals presentarà com Patrimoni Immaterial, al costat de les propostes del flamenc, la festa dels patis de Còrdova, els castellets i la falconeria.