3 de agosto de 2020
18 de febrer de 2009

El Consell es compromet a estudiar la proposta del PP de destinar 40 milions d'euros a mesures anticrisi

Font reclama una resposta abans del 31 de març i proposa que el Pla anticrisi tingui una vigència de dos anys

PALMA DE MALLORCA, 18 Feb. (EUROPA PRESS) - -

La presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, es va comprometre avui a estudiar la proposta feta des de l'oposició que planteja destinar 40 milions d'euros per a mesures concretes per ajudar a pal·liar la crisi econòmica, la qual cosa suposaria l'11 % del total del Pressupost de la Institució insular previst per al 2009.

El PP reclama a l'equip de govern una refeta abans del 31 de març i planteja que les inversions previstes en el Pla anticrisi de la Institució insular tinguin un mínim d'una vigència de dos anys, si bé podria ampliar-se en funció de l'evolució de la situació econòmica.

Així ho ha indicat el portaveu del PP al Consell, Jaume Font, després de la reunió mantinguda amb la presidenta insular, qui ha explicat que les quatre línies que proposa el seu Grup se centren a incrementar les mesures destinades a l'atenció social, fomentar la formació i l'ocupació des dels Ajuntaments, abaratir els costos de les Pimes, així com una reducció d'impostos, mitjançant bonificacions i exempcions de les taxes públiques, com podria ser la taxa de les escombraries.

En aquest punt, Font va proposar dues opcions per aconseguir els 40 milions per finançar totes aquestes actuacions. D'una banda reinvertir el romanent del Pressupost de l'any passat, quantitat exacta del qual encara no se sap -a fi que es tanquin els comptes del passat exercici-, i d'altra banda negociar una cadència de dos o tres anys dels préstecs de la Institució.

A més, segons ha dit també es podrien aconseguir més fons per a les mesures contra la crisi reduint algunes despeses de la institució, com són les partides destinades a protocol i a l'elaboració d'informes i estudis.

Per la seva banda, l'equip de govern del Consell insular es va comprometre analitzar en el Consell Executiu de dimecres que ve totes aquelles qüestions "innovadores" a fi de, si es considera oportú, poder posar-les en marxa de manera "immediata", ha assegurat Armengol.

La presidenta del Consell es va mostrar satisfeta per la reunió mantinguda amb el PP, una trobada que va qualificar de "fructífer", i alhora ha destacat com l'aspecte més positiu del mateix la voluntat que existeix de "posar-se tots junts a treballar ara mateix de dificultat econòmica".

Finalment, Armengol va anunciar que en pròximes dates tenen previst mantenir altres trobades amb els agents socials de l'illa per analitzar la situació econòmica, i que reunirà a l'assemblea d'alcaldes analitzar juntament amb els 53 ajuntaments de l'Illa les futures actuacions.