26 de febrero de 2021
14 de març de 2008

Consell.- El Govern compensarà els costos del trasllat de pacients desplaçats que morin fora del seu centre de salut

PALMA DE MALLORCA, 14 de març (EUROPA PRESS)

El Govern compensarà els costos derivats del trasllat de pacients desplaçats que morin fora del seu centre de salut, arran de la modificació aprovada avui pel Consell de Govern del decret que regula les compensacions per desplaçaments els pacients del Servei de Salut (Ib-Salut). El cost mitjà d'aquestes subvencions seria d'uns 630 euros.

Així ho ha anunciat avui la portaveu de l'executiu autonòmic, Margarida Nájera, qui va assenyalar que aquest decret (41/2004) estableix que cal compensar al pacient -i, si és el cas, també a l'acompanyant- per les despeses de transport relacionades amb el trasllat, des de l'aeroport o estació marítima d'origen al centre sanitari de destí i viceversa, tant en els desplaçaments per rebre assistència en règim hospitalari com de consulta.

Així, per garantir els principis d'igualtat, accessibilitat i mobilitat, el Consell de Govern va considerar "necessari" que en casos de mort fora de l'àrea de salut de la població de residència del pacient, el trasllat quedi reflectit com despesa de transport compensable, va prosseguir la portaveu. Així, s'ha modificat el decret per compensar les despeses del viatge de tornada o les necessàries per fer possible el trasllat en casos de defunció.

Aquesta modificació dóna resposta a les demandes i necessitats dels propis ciutadans. En concret, durant 2007 la Conselleria de Salut i Consum va rebre 11 sol·licituds de compensació. La majoria dels trasllats són de pacients traslladats des de Menorca, Eivissa i Formentera.