7 de abril de 2020
25 de agost de 2008

Consell Insular col·laborarà amb la Justícia per estudiar si es va pagar un sobrepreu del solar juvenil de Cala Jondal

EIVISSA, 25 d'Agost (EUROPA PRESS)

Costa va afirmar que el Consell Insular actuarà "amb tolerància zero" cap a qualsevol indici de corrupció que hagués pogut produir-se en la compra del solar adjunt al campament de Cala Jondal el 2006 per part del Consorci Turisme Jove a un preu sis vegades per sobre d'altres terrenys públics.

La consellera, que es va mostrar "respectuosa i prudent" amb la tasca empresa per l'Administració de Justícia, va agregar que la institució pitiüsa col·laborarà en tot allò que precisi l'esmentada investigació amb el fi "de què s'arribi fins el final perquè les persones que van intervenir en aquesta operació expliquin a la ciutadania com es va executar i si hi va haver irregularitats".

"Fugir dels conceptes que uneixen la imatge de la política i la corrupció" és la pretensió de la consellera qui va considerar que "la trama" organitzada dins del Consorci Jove, del passat executiu del Govern, "és el cas de corrupció més greu que es coneixen en la història de la democràcia de la nostra Comunitat Autònoma ja que no respon a un fet aïllat sinó a una xarxa organitzada en què estan implicats responsables polítics de la talla de Rosa Puig i Jaume Matas".

Costa va matisar sobre aquesta qüestió que les denúncies emeses en les últimes setmanes contra el director de Relacions Institucionals del Consell Insular, Paco Chamizo, i la possible incompatibilitat entre el seu càrrec i les contractacions efectuades a la seva empresa privada, "és una cortina de fum erigida pel PP per desviar l'atenció sobre l'autèntic cas de corrupció que plana en el seu partit". La consellera va agregar que aquesta denúncia pública només perjudica a aquells empresaris que decideixin "en l'exercici de la seva llibertat" dedicar-se al món de la política.

En aquesta línia, va puntualitzar que no s'ha rubricat cap contractació amb l'empresa de Chamizo des que en gener va jurar el seu càrrec.