28 de marzo de 2020
25 de agost de 2008

El Consell Insular sol·licita al Govern que apliqui accions que estabilitzin les freqüències aèries amb la Península

EIVISSA, 25 d'Agost (EUROPA PRESS)

La portaveu del Consell Insular d'Eivissa, Pilar Costa, va considerar avui que el Govern Espanyol i el Govern Balear hauria d'emprendre alguna acció que estabilitzi les freqüències aèries entre Balears i la Península per evitar que les companyies variïn cada any els seus horaris, o emprenguin retallades, en perjudici dels usuaris.

Costa va afirmar que des de les institucions "estem cansats" que cada any s'hagi de negociar el nombre de vols amb cadascuna de les empreses privades que operen amb Eivissa, ja que, va apuntar "estem parlant d'un transport tan essencial com les carreteres en altres punts del país". Uns fets que, va afirmar, suposen un menyscabament per als ciutadans de les illes els qui precisen amb urgència l'ordenació d'un transport que podria comparar-se amb una carretera fracturada que aïlla a un poble d'un altre.

Costa s'unia així a les declaracions del Partit Popular on des de l'agrupació van rebutjar la reducció de connexions anunciades per algunes aèries durant l'hivern. La consellera va assegurar que el problema redunda que des del Consell "tot el que es pot fer és arribar acords amb les empreses com s'ha fet amb Clic Air o Ryanair", però va recordar, la solució la té Madrid.

LA CRISI CENTRARÀ EL PLE

Costa va afirmar que solucionar aquest problema endèmic és una pretensió de Govern i oposició, de la mateixa manera que ho és aprofundir en la crisi econòmica que afecta a les Pitiüses i que serà el tema central del debat del pròxim ple de la corporació.

La portaveu de l'executiu va avançar, en una entrevista concedida a Ràdio Exit, i recollida per Europa Press, que la pròxima sessió tindrà lloc el Setembre i tindrà una exposició del responsable de Política Econòmica, Tomás Méndez, qui entaularà un debat amb el PP per acordar les mesures a aplicar que solucionin el que va titllar com "un tema d'Estat".