21 de febrero de 2020
28 de febrer de 2008

El Consell de Mallorca participarà demà a Madrid a l'acte d'entrada en vigor del Conveni Europeu del Paisatge

PALMA DE MALLORCA, 28 de febrer (EUROPA PRESS)

El Consell de Mallorca participarà demà a l'acte d'entrada en vigor del Conveni Europeu del Paisatge, que es portarà a terme al Ministeri de Medi ambient.

Segons un comunicat emès avui pel Consell, la consellera de Territori, Maria Lluïsa Dubon, es desplaçarà demà a Madrid per participar a l'acte que inaugurarà la ministra Cristina Narbona.

El Conveni Europeu del Paisatge considera que els valors naturals i culturals lligats a la diversitat i la qualitat del paisatge suposen un deure per als països europeus i que han de treballar de manera conjunta en la seva protecció. El text del conveni reconeix totes les formes del paisatge, tant naturals com rurals i urbanes, i insta als estats signants a redactar mesures per protegir-les, planificar-les i gestionar-les.

Així, el Consell de Mallorca va aprovar per unanimitat, en l'últim ple, la seva adhesió a la Xarxa Europea d'Ens Locals i Regionals per a l'aplicació del conveni europeu del paisatge. Així, Dubón ja va participar en una primera reunió que va tenir lloc a Barcelona i en què es va decidir que la pròxima reunió de la Xarxa Europea es portaria a terme a Mallorca, el mes d'octubre vinent.

A l'acte de demà, també es portarà a terme una taula rodona sobre polítiques i estratègies del paisatge, moderada pel secretari general de Territori i Biodiversitat, Antonio Serrano.