18 de septiembre de 2020
26 de juny de 2019

El Consell de Menorca concedeix 26 ajudes per a la recerca i conservació del patrimoni històric

MENORCA, 26 Jun. (EUROPA PRESS) -

El Consell Insular de Menorca ha concedit 26 ajudes econòmiques per a la recerca, conservació i difusió del patrimoni històric, corresponents a cinc línies diferents: restauració, intervencions arqueològiques i paleontològiques, recerca històrica, publicacions científiques i activitats de divulgació.

En concret, s'han repartit un total de 200.000 euros, la qual cosa suposa un increment de 10.000 euros respecte a 2018. "Aquest augment és important per a millorar el coneixement sobre nostre passat i garantir la preservació dels nostres béns patrimonials", han assenyalat aquest dimecres des de l'administració insular.

En aquest línia, han remarcat la importància de donar a conèixer els nous relacionats amb l'àmbit acadèmic, fora de Menorca, i divulgar-les entre els menorquins. "És amb aquest objectiu que es van crear l'any passat les línies d'ajudes per a publicacions i activitats divulgatives", han explicat.

Des del Consell de Menorca han destacat que a aquesta convocatòria es presenten institucions dedicades a la recerca, però també ciutadans a títol personal i, sobretot, associacions i fundacions sense ànim de lucre. "Aquestes entitats són una peça clau en el coneixement i conservació del patrimoni històric menorquí", han finalitzat.

Para leer más