5 de abril de 2020
18 de agost de 2008

El Consell de Menorca critica que el Consorci Turisme Jove degui més d'1'8 milions per l'alberg de Sa Vinyeta

MENORCA, 18 d'agost (EUROPA PRESS)

El Consell Insular de Menorca va denunciar aquest matí el deute per part del Consorci de Turisme Jove, del passat Govern de Jaume Matas, de més d'1'8 milions d'euros per la construcció de l'alberg de Sa Vinyeta, a Ciutadella, i que va ser inaugurat el 2006.

Segons l'administració menorquina, el Consorci, excap del qual de Manteniment, Juan Francisco Gosálbez, es troba en situació de presó preventiva des de dijous passat, acusat de sengles delictes de corrupció, deu un milió set-cents mil euros a l'empresa constructora de la instal·lació, a més de 118.999 euros, al Consell i 30.000 euros als tècnics de l'obra.

Per tot això, l'executiu menorquí va demanar la dimissió de la diputada del Partit Popular i ex consellera de presidència i Esports del Govern, Rosa Puig, i també ex responsable del Consorci.

El conseller menorquí de Joventut, Joan Lluís Torres, acompanyat pel director insular del ram, Joan Carles Villalonga, va afirmar en aquest sentit que "s'està demostrant que en el si d'aquestes Conselleries hi havia tota aquesta teranyina i crec que la persona que estava al front no pot ostentar un càrrec públic". Torres va afegir que "aquest presumpte cas de corrupció no és només mallorquí ja que afecta totes les Illes".

Alhora, el Consell va exigir responsabilitats polítiques, tant a l'ex president del Govern balear, Jaume Matas, com la presidenta del PP a Balears, Rosa Estarás. Per Torres, "aquestes responsabilitats s'han d'assumir per incompetència o per complicitat".

L'executiu insular es va preguntar també aquest matí si el presumpte cas de corrupció del Consorci de Turisme Jove, "podria anar més enllà".

Per la seva banda, el Partit Popular de Menorca no s'ha pronunciat sobre l'assumpte, tot i que l'administració menorquina l'hagi instat a fer-ho.