27 de febrero de 2021
4 de abril de 2008

El Consell de Menorca desestimarà la petició d'instal·lar un mesurador de vent a la zona de Ses Comunes

MENORCA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

La petició d'instal·lar un mesurador de vent a la zona de Ses Comunes, a Ferreries, serà desestimada pel Consell Insular de Menorca. Així ho va anunciar el conseller d'Ordenació de Territori, Marc Pons, en declaracions realitzades a Ràdio Menorca recollides per Europa Press.

D'aquesta manera, Pons va respondre a les queixes de la Coordinadora per a la defensa de Son Bruc i Ses Comunes, -entitat creada per frenar els projectes que va promoure el Govern Matas per instal·lar parcs eòlics en aquests espais protegits dels municipis d'Es Mercadal i Ferreries-.

El conseller d'Ordenació de Territori ha reconegut que aquesta petició ha arribat a la màxima institució de Menorca, però es va mostrar taxatiu sobre la seva nul·la viabilitat. "La resposta serà negativa, com també ho seria davant qualsevol demanda d'actuació lligada a la construcció de parcs eòlics a les zones de Son Bruc o Ses Comunes".

Referint-se a les crítiques de la Coordinadora, Pons va insistir que el compromís adquirit en el seu moment pel Consell Insular i el Govern continuen actius. Va anunciar que durant el 2.008 es treballarà en l'elaboració del Pla Director d'Energies Renovables de Menorca; una de les principals demandes plantejades per l'entitat.

El conseller va recordar que es tracta d'un projecte de legislatura, "però aquest any ja tenim la primera partida pressupostària destinada, específicament, a la redacció del Pla". En aquest sentit Pons va insistir que l'esmentat document s'elaborarà comptant amb "la màxima participació ciutadana".

Per la seva banda, el batle de Ferreries, Josep Carreras, també es va mostrar contrari a qualsevol infraestructura d'aquestes característiques en el seu terme municipal. "En cap moment hem informat a favor" de la possibilitat d'instal·lar un mesurador de vent a la zona de Ses Comunes. De totes maneres, Carreres va recordar que qui té l'última paraula és el Consell Insular de Menorca.