9 de marzo de 2021
4 de abril de 2008

El Consell de Menorca inaugura les noves dependències del Centre d'Atenció a la Infància i a la Família

MENORCA, 4 Abr. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Menorca -competent en la tutela, acollida i adopció de menors- va inaugurar avui les noves dependències del Centre d'Atenció a la Infància i a la Família, situades en l'antiga Casa de la Infància de Maó. Aquest equipament ha d'acollir als menors que es troben en situació de desemparament o en greu risc d 'exclusió social.

Un compromís que suposa una de les "responsabilitats prioritàries" que afronta l'executiu insular, segons va assegurar la presidenta de l'executiu menorquí Joana Barceló.

Durant la inauguració del nou Centre Joana Barceló també va destacar que tot i tractar-se d'un servei "poc conegut, és molt important per a la cohesió social" de l'illa. "La infància és un moment d'oportunitats" i per aquesta raó la implicació amb aquests menors "resulta clau", va reflexionar la presidenta del Consell.

Aquest Centre inclou l'acolliment residencial; un servei que garanteix als menors les seves necessitats biològiques, afectives i socials en un ambient que permeti el seu "desenvolupament integral".

L'equipament també té un Centre de Dia per a aquells nois que, tot i viure en família, necessiten el seguiment de l'administració per abordar una difícil situació social, econòmica o familiar.

El conseller insular de Ciutadania i Família, Joan Marqués, va voler destacar "el privilegi" d'haver rebut "el fruit" d'un projecte iniciat en l'anterior mandat. També es va comprometre a treballar de manera intensa "en la millora contínua" d'un servei que ha de donar cobertura a un col·lectiu "minoritari, però molt desvalgut".

El Centre d'Atenció a la Infància i a la Família de Menorca disposa de 14 places, amb 12 habitacions. També té sales d'esbarjo, d'estudi i d'informàtica. En les esmentades instal·lacions treballessin la directora, una psicòloga, sis educadors socials i onze auxiliars.

Les obres de rehabilitació de l'antiga Casa de la Infància van comportar una inversió d'1,5 milions d'euros. Els esmentats treballs es van iniciar a l'estiu del 2006 i van comportar la reconversió d'un edifici emblemàtic de finals del segle XIX respectant la seva estructura original.