13 de noviembre de 2019
 • Martes, 12 de Noviembre
 • 9 de juliol de 2008

  El Consell Regulador de la Denominació d'Origen 'Oli de Mallorca' apressa a promocionar l'oli de Mallorca

  PALMA DE MALLORCA, 9 Jul. (EUROPA PRESS) -

  El president del Consell Regulador de la Denominació d'Origen Oli de Mallorca, Josep Oliver, va ressaltar avui la necessitat d'ajudes econòmiques per ls oliverers de la Serra de Tramuntana per seguir produint oli amb aquesta denominació d'origen, i va insistir als restauradors, comerciants i clients en la necessitat d'oferir i demanar aquest producte perquè són els qui "realment poden ajudar" a la seva promoció.

  Oliver, després d'una audiència mantinguda amb la presidenta del Consell de Mallorca, Francina Armengol, va opinar que la reunió va ser positiva tenint en compte que Armengol va estar "molt receptiva" i entén "molt bé" la problemàtica que afecten l'oliverar de Mallorca, i va assegurar que la presidenta havia reconegut "que es podia fer alguna cosa més pel camp de la qual es fa ara". "La promesa que ens ha fet Armengol és la de seguir posant la denominació d'Origen d'Oli de Mallorca que és per al que veníem", va indicar.

  Les principals dificultats que travessa el sector són la dificultat de mantenir el declarat 'Paratge Natural' de Tramuntana, les poques ajudes que reben els pagesos que viuen a la zona i la pròpia promoció de l'oli, ja que no pot competir a nivell quantitatiu amb l'embotellament però han de saber "vendre'l bé".

  "Des que començàrem amb la promoció, cada mes realitzem esdeveniments per a promocionar l'oli amb denominació d'origen de Mallorca", va explicar Oliver. "Ens pensam que tot el món ho coneix i no és així. Nosaltres no representem ni el 3 per cent de l'oli que es consumeix a Mallorca, parlem d'un producte diferenciat de la resta d'olis, ja que utilitzem més quantitat d'olives per elaborar un litre que la resta i això fa que sigui un poc més car", va concloure Oliver.