22 de octubre de 2020
11 de abril de 2019

El Consell se suma "al compromís de la cultura" amb els objectius de desenvolupament sostenible de Nacions Unides

PALMA DE MALLORCA, 11 Abr. (EUROPA PRESS) -

El Consell de Mallorca s'ha sumat en la sessió plenria d'aquest dijous a la declaració 'El compromís de la cultura amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS)'.

La declaració institucional, que ha estat llegida pel vicepresident primer i conseller de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles, reconeix que el món de la cultura i els seus agents tenen "un paper vital" a l'hora d'aconseguir els 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) que es va marcar l'Assemblea General de les Nacions Unides el 2015 i que conformen la coneguda Agenda 2030.

El text reconeix "el poder transformador" de les expressions culturals i la seva capacitat per "transmetre idees, modificar comportaments i millorar la qualitat de vida de les persones".

Per tant, ha assegurat Miralles, "la cultura pot contribuir de manera decisiva a aconseguir un món basat en l'equitat, la inclusió i la sostenibilitat dels recursos".

Entre els compromisos adoptats pel Consell de Mallorca est el de promoure l'adopció dels ODS com a marc d'acció per a les institucions i agents culturals, així com contribuir al fet que els centres i/o espais culturals, programes i accions siguin mediambientalment sostenibles i socialment inclusius.

El Consell de Mallorca es compromet a més a donar suport a les aliances i sinergies entre sectors i agents que promoguin, potencin i multipliquin la difusió i consecució dels objectius de desenvolupament sostenible, així com a emprendre accions i programes que contribueixin a fomentar la cultura de la sostenibilitat en la cultura.