25 de mayo de 2019
 • Viernes, 24 de Mayo
 • 11 de abril de 2008

  El Consell Superior de Cambres encarrega un estudi sobre l'oferta d'apartaments turístics no regulats

  PALMA DE MALLORCA, 11 d'abril (EUROPA PRESS)

  La Comissió de Turisme del Consell Superior de Cambres (CSC), òrgan presidit pel president de la Cambra de Comerç de Mallorca, Juan Gual, va aprovar en la seva última reunió celebrada dimecres passat un document que fixa la metodologia per a l'elaboració d'un estudi sobre l'oferta d'apartaments turístics no regulats i propostes d'actuació.

  L'òrgan, segons ha informat la Cambra en una nota, també va aprovar la creació del Centre d'Intel·ligència Turística i un projecte de promoció de 21 estacions nàutiques, cinc de les quals s'ubiquen a Balears: tres a Menorca (Fornells, Ciutadella i Maó) i dos a Eivissa (Santa Eulalia, i Sant Antoni i Sant Josep).

  Així, l'estudi sobre l'oferta no controlada d'apartaments turístics, que elaborarà una consultora, analitzarà la situació d'aquest mercat submergit a Espanya i les normatives que regulen els lloguers, així com la d'algun altre país competidor. L'empresa assessorarà al Consell en possibles reformes legislatives i recomanacions per als sectors públic i privat.

  El Consell també va presentar un projecte per a promocionar en fires nacionals i internacionals les estacions nàutiques espanyoles i el seu portal de vendes en línia. Es tracta de destinacions de mar especialitzats que engloben a 983 pimes que ofereixen 282 activitats nàutiques i 97 complementàries, i 311 allotjaments i 293 comerços i negocis de restauració. Es calcula que aquestes empreses sumen 10.000 llocs de treball.

  Les estacions nàutiques es presenten com una plataforma que permetrà l'evolució del turisme tradicional de sol i platja a Espanya i oferirà possibilitats per trencar l'estacionalitat i allargar la temporada, un dels principals problemes que pateix el sector turístic a les Illes Balears. En 1999-2000 es comptabilitzaven tres estacions nàutiques a Espanya. Actualment hi ha 21, però es preveu que augmentin a 25 aquest any, cinc de les quals estan a Balears.