26 de enero de 2020
 • Sábado, 25 de Enero
 • 11 de febrer de 2010

  La Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat redueix un 50% les seves direccions generals

  PALMA DE MALLORCA, 11 Feb. (EUROPA PRESS) -

  La Conselleria de Medi Ambient i Mobilitat ha reduït un 50% les seves direccions generals de la primera de les anteriors àrees, en el marc de la remodelació del Govern que s'ha portat a terme després que divendres passat el president de l'executiu autonòmic, decidís expulsar a UM dels càrrecs públics que ocupava fins aleshores.

  En aquest context, el titular d'aquest departament, Gabriel Vicens, va presentar avui als nous directors generals que s'incorporen a la Conselleria, i que són Antoni Rodríguez en la Direcció General de Recursos Hídrics; Vicenç Vidal en la de Biodiversitat (assumirà la de Mig Forestal i Protecció d'Espècies), i David Abril en la de Canvi Climàtic i Educació Ambiental (assumirà la de Qualitat Ambiental).

  Mentrestant, en el cas de l'actual Direcció General d'Ordenació del Territori, al capdavant de la qual es troba Bernat Aguiló, assumeix la de Mar i Litoral.

  Cal assenyalar que Antoni Rodríguez és llicenciat en Ciències Geològiques i doctor en Geologia per la Universitat de Barcelona, ha estat director general de Recursos des de 1999 a 2003, vicepresident de l'Institut Balear de l'Aigua i de l'Energia (Ibaen) (1999-2003); vicepresident de l'Institut Balear de Sanejament (Ibasan). Alhora, ha estat fundador i dirigent del Sindicat Lliure de la Marina Mercante (1973-77) i president de la Societat d'Història Natural de les Balears (1986-90).

  Per la seva banda, David Abril és llicenciat en Geografia i Història i Expert en Animació sociocultural. Ha treballat en diverses organitzacions socials, com Càritas Diocesana de Mallorca, Aula Cultural, la Confederació General del Treball o el Centre d'Estudis de l'Oci, on ha coordinat i desenvolupat projectes socioeducatius, sobretot amb col·lectius en risc d'exclusió i d'educació ambiental.

  Finalment, Vicenç Vidal és llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Espais Naturals Protegits per la Universitat Complutense de Madrid, Alcalá de Henares, Autònoma de Madrid, Fundació Bernaldez i Europarc Espanya. També és especialista universitari en Cooperació al desenvolupament per la Universitat dels Illes Balears, i ha estat, entre d'altres càrrecs, tècnic del Servei d'Assessorament Ambiental de la Conselleria de Medi Ambient.