28 de marzo de 2020
2 de abril de 2008

La Conselleria de Salut estudia la possibilitat d'incorporar el nou carnet mèdic electrònic

PALMA DE MALLORCA, 2 Abr. (EUROPA PRESS) -

La Conselleria de Salut i Consum està estudiant la possibilitat d'incorporar a Balears el nou carnet mèdic electrònic i fer-ho compatible amb els projectes que està desenvolupant el departament dirigit per Vicenç Thomàs en tecnologies de la informació, com la història clínica electrònica o la recepta.

Així ho va destacar avui el conseller després de reunir-se amb el vicesecretari del Consell General de Metges -que impulsa aquesta iniciativa-, Francisco Toquero, trobada en el qual també van participar el director de la Unitat Tecnològica de l'Organització Mèdica Col·legial (OMC), Joan Camps; el president del Col·legi Oficial de Metges de les Balears, Joan Gual, i els directors generals de Planificació i Finançament i d'Avaluació i Acreditació, Juli Fuster i Joan Llobera, respectivament.

En concret, el carnet metge electrònic és un sistema d'identificació electrònica unificat en tot el país i que té capacitat per ser reconegut a Europa i els EUA. El carnet permet certificar la identitat i acreditar la condició i situació professional i formativa de tots els metges.

Thomàs va considerar "interessant" el projecte, pel que es va acordar la convocatòria de reunions a nivell tècnic a fi de definir la possible col·laboració.

Segons van plantejar els responsables del Consell General de Metges i de l'OMC al conseller, el sistema té la possibilitat d'incorporar la informació que Balears consideri adequada, i crear així una estructura de servei (amb seguretat tècnica i jurídica) per a professionals, pacients i la pròpia Administració.

Pel que fa als pacients, el primer benefici és que el carnet podria ser una clau perquè els metges puguin accedir a la història clínica en qualsevol lloc de la geografia nacional i internacional, i facilitar, per exemple, el coneixement sobre al·lèrgies medicamentoses i altres detalls o fins i tot sobre les voluntats anticipades del pacient.

Entre d'altres qüestions, el carnet electrònic permetria, per exemple, l'acreditació del títol del metge i vigència -fins i tot informació sobre formació de postgrau-, en un moment de gran mobilitat de professionals a tot Espanya i Europa.