27 de febrero de 2021
14 de març de 2008

La Conselleria de Treball impulsa un programa de beques per facilitar l'aprenentatge d'idiomes entre els estudiants

Els van beneficiar podran conèixer altres llengües fent pràctiques en empreses nacionals o europees

PALMA DE MALLORCA, 14 de març (EUROPA PRESS)-

La consellera de Treball i Formació, Margarida Nájera, ha informat avui de la posada en marxa del programa de beques i ajudes 'Posa't a Prova' dirigit a facilitar l'ocupació dels joves estudiants, titulats universitaris i de formació professional, mitjançant un projecte que té com a principal objectiu facilitar l'aprenentatge d'idiomes, a través de pràctiques en empreses d'àmbit nacional i europeu.

Les ajudes econòmiques per aprendre altres llengües en empreses de països comunitaris seran de 600 euros al mes, amb la possibilitat d'augmentar aquesta quantitat fins a 1.000 euros mensuals. Les beques tindran una durada d'entre dos i 12 mesos en funció de la modalitat; pràctiques d'estiu, ajudes per millorar idiomes i beques postgrau per a titulats universitaris.

Així ho ha assenyalat avui durant la seva participació davant de l'assemblea de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (Felib) on va presentar el programa de treball de la Conselleria per als pròxims quatre anys, i es va referir a la importància que els joves de les Illes "tinguin l'oportunitat de millorar el domini dels idiomes", un factor fonamental per ser competitiu en el món laboral.

Alhora, Nájera va explicar que aquest any les beques estaran dirigides a estudiants i treballadors d'Eivissa i Formentera, per després fer-les extensives a Menorca, en 2009, i a Mallorca, en 2010.

Segons va exposar, les beques serviran per estimular l'obtenció de les titulacions, "el que facilitarà la seva especialització laboral i la seva incorporació en el món laboral".

Nájera i els directors generals de la Conselleria van explicar que l'objectiu del seu departament és el de "millorar l'ocupació de totes les persones treballadores i progressar de de cara a aconseguir un treball estable i de qualitat".

En aquest punt, es va referir a la posada en marxa del Programa Operatiu del Fons Social Europeu de les Illes Balears 2008-2013, que té com finalitat reforçar la cohesió econòmica i social millorant l'ocupació i les oportunitats de treball, afavorint un alt nivell i la creació de més i millors llocs de treball.

MODERNITZAR EL SOIB

Alhora, va anunciar que té previst modernitzar el Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) per agilitar les tramitacions dels demandants per internet i millorar la intermediació que ara s'ofereix actualment.

Finalment, va informar als representants dels diferents responsables municipals sobre el Pla de Xoc contra la sinistralitat laboral, aprovat el mes de desembre passat, que té com finalitat reduir els accidents laborals un 30 %, i alhora va recordar que Balears se situa actualment com la comunitat autònoma amb un índex més alt de baixes per accident laboral.