22 de septiembre de 2019
 • Sábado, 21 de Septiembre
 • 4 de setembre de 2009

  Constructors de Menorca lamenten que s'adjudiqui a empreses de fora de l'illa la construcció de 40 HPO a Maó

  MENORCA, 4 Sep. (EUROPA PRESS) -

  L'Associació de Constructors de Menorca ha manifestat avui el seu malestar per l'adjudicació a empreses de fora de l'illa de la construcció de les 40 habitatges protegits a Maó del projecte promocionat per l'Institut Balear de l'Habitatge, que inclou a més, places d'aparcaments i una escoleta a la zona de Borja Moll.

  Des de l'associació lamenten que les administracions públiques no tinguin una "sensibilitat especial cap a les empreses de Menorca". Així, els constructors adverteixen que l'adjudicació d'obra pública a empreses foranes no afecta només a aquesta mena d'empreses, sinó també als treballadors, ja que bona part de la mà d'obra que es destini a aquests projectes vindrà també de fora de l'illa.

  En aquest context, els constructors sostenen que, a més, és probable que l'empresa adjudicatària del projecte immobiliari contracti a empreses auxiliars (lampistes, fusters o instal·ladors) de fora de l'illa, el que suposarà que una obra que podria ajudar a sostenir al sector de la construcció de Menorca, "ara mateix tan difícils", no deixarà gairebé cap benefici ni a les empreses ni als treballadors de l'illa.

  Com ja ha vingut reclamant altres vegades, la delegació menorquina de l'Associació de Constructors sol·licitarà a les diferents administracions que incloguin en els plecs de condicions d'obra pública clàusules que permetin a les empreses de Menorca obtenir major puntuació perquè les adjudicacions puguin realitzar-se a les empreses de l'illa.