22 de mayo de 2019
17 de maig de 2019

Cort concedeix 1,8 milions en ajudes veïnals en tres anys per donar "estabilitat" a les associacions

Cort concedeix 1,8 milions en ajudes veïnals en tres anys per donar "estabilitat" a les associacions
EUROPA PRESS

PALMA DE MALLORCA, 17 May. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Palma ha aprovat aquest divendres en una junta de govern extraordinària destinar gairebé 1,8 milions d'euros en subvencions per a les associacions de veïns de la ciutat per un període de tres anys amb l'objectiu de donar "estabilitat" a aquestes entitats.

Així ho ha explicat la regidora de Participació Ciutadana, Eva Frade, en la seva última roda de premsa de la legislatura que ha tingut lloc en l'Avantsala de Batlia.

Frade ha estat acompanyada del batle de Palma, Antoni Noguera, qui ha destacat que aquestes ajudes es donaran a 37 associacions veïnals i a la Federació de Veïns de Palma. En 2019, es donaran uns 400.000 euros en ajudes, segons ha dit. Aquest divendres, de fet, s'ha aprovat fer efectiu el seu pagament.

La convocatòria es divideix en dues línies. La primera són subvencions a federacions d'associacions veïnals. El requisit era ser una federació exclusivament d'associacions de veïns, que el seu àmbit fos Palma i que estigués considerada d'utilitat pública municipal. S'han atorgat 132.000 euros.

L'altra línia d'ajudes està destinada a associacions de veïns. Els requisits eren que fossin associacions de veïns inscrites al Registre Municipal d'Entitats Ciutadanes (RMEC) i que el seu àmbit d'actuació fos un barri o una zona de Palma.

Segons han concretat des del Consistori, en 2019 s'atorgaran 403.500 euros; en 2020, 627.026 euros i en 2021, 732.700 euros.

D'aquesta manera, un total de 14 entitats, incloent-hi la Federació veïnal Ciutat de Palma han quedat excloses de la convocatòria, "per diversos motius", ha explicat Frade.

Contador

Para leer más


Lo más leído