29 de enero de 2020
  • Martes, 28 de Enero
6 de abril de 2010

Cospedal defensa la fermesa del PP contra la corrupció i acusa al PSOE de faltar a la veritat per dir el contrari

Subratlla que Matas té imposada una fiança de tres milions d'euros i que "no tot el món té aquestes mesures cautelars"

MADRID, 6 d'abril (EUROPA PRESS)

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha defensat avui la "fermesa i la contundència" amb la qual ha actuat el seu partit amb els presumptament implicats en casos de corrupció i va recalcar que dir que el Partit Popular "no ha fet res", a més "de no ser veritat és completament injust".

De Cospedal ha indicat que cal estudiar cas a cas per tractar a les persones "amb equitat i justícia" perquè cada situació és diferent, i en aquest punt va portar a col·lació el cas de l'expresident de les Balears, Jaume Matas, imputat al 'cas Palma Arena', i que abans de demà a les 24.00 hores haurà d'abonar una fiança de 3 milions d'euros si vol seguir en llibertat.

"Matas avui té imposades mesures cautelars i una fiança de tres milions d'euros. Tot el món no té imposades aquestes mesures cautelars, per exemple, no les té l'antic tresorer del PP", ha afirmat De Cospedal.

"Jo crec que el PP ha actuat amb molta contundència, ha pres mesures i mesures molt exemplars i molt exemplaritzants i, de fet, així també ho va reiterar ahir Alberto Núñez Feijoo alabant l'actitud de Rajoy", ha declarat De Cospedal en una entrevista en Antena 3, recollida per Europa Press.

A més, ha insistit que la seva formació estudia cas a cas i ha subratllat el cas de l'expresident del Govern Jaume Matas per explicar que té imposada una fiança de tres milions d'euros i que no tot el món té imposada aquest tipus de mesures cautelars.

FEIJÓO "VA RATIFICAR" L'ACTUACIÓ DE LA DIRECCIÓ

En aquest sentit, ha subratllat que el president de la Xunta el que va fer ahir durant la reunió del Comitè Executiu Nacional del PP ha estat "ratificar" el que ha fet el PP aquests mesos, que és "actuar d'una manera molt contundent" contra la corrupció. Així, ha recordat que el seu partit ha cessat en els seus càrrecs orgànics a les persones que tenen "algun tipus de relació" amb el cas Gürtel, un comportament que segons la seva opinió no han seguit altres partits en casos semblants.

La Número dos del PP ha destacat que, quan s'ocupa un càrrec públic, la seva formació no va a admetre "comportaments que no siguin exemplars", unes paraules que, segons ha dit, va pronunciar ahir mateix Mariano Rajoy davant del Comitè Executiu Nacional.

Davant de les declaracions des de les files socialistes reprotxant al PP la seva falta de contundència, com va fer ahir la secretària d'Organització, Leire Pajín, De Cospedal ha insistit que el seu partit està actuant amb "moltíssima contundència". "Jo encara no he sentit a Pajín donar cap explicació de per què la seva mare, juntament amb altres exregidors socialistes, està ocupant l'ajuntament de Benidorm (Alacant), o què passa a l'ajuntament de Pinto (Madrid)", ha afirmat.

A més, ha demanat al PSOE que tingui "cura" al donar "lliçons d'ètica" i parlar de "grans trames" quan, segons ha dit, és "el partit del cas Filesa o del cas Roldán". "Dir que el PP no ha fet res o que Rajoy no ha fet res, amb tots els meus respectes, a més de no ser veritat, és completament injust", va sentenciar, i alhora va recalcar que estar imputat no vol dir estar condemnat.

CADA CAS ÉS DIFERENT

Després de ser preguntada per què la direcció nacional paga la defensa del senador Luis Bárcenas, imputat al 'cas Gürtel', De Cospedal ha indicat que "ja no és el tresorer del partit" però va recalcar que és una persona que "ha treballat durant molt temps" en el PP. "Jo crec que el partit ha fet el que havia de fer, en aquest moment Bárcenas no és el tresorer del partit", va reiterar.

Pel que fa a la situació de l'exalcalde de Pouet Jesús Sepúlveda, implicat també en la trama Gürtel, la secretària general del PP ha recordat que ja no és regidor del municipi i que "està suspès de militància". Ha afegit que té el sou "que li corresponia com treballador del PP que és" perquè "es trobava en situació d'excedència" i ha tornat al seu lloc de treball, com reconeix l'Estatut dels Treballadors.

De Cospedal no es va voler pronunciar sobre el cas del president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, després que la Fiscalia hi hagi detectat en els seus comptes més de cinc milions d'ingressos bancaris sense justificar. Segons ha dit, "és una filtració" i el seu partit actuarà depenent de "com vagin els assumptes judicials".