22 de agosto de 2019
7 de gener de 2009

La cota de neu als 400 metres provoca el tall dels accessos a Lluc i el Coll de Sóller

Emergències decreta l'Índex de Gravetat 1 per fenòmens meteorològics

PALMA DE MALLORCA, 7 Ene. (EUROPA PRESS) -

Un total de tres carreteres de Mallorca, totes elles ubicades a la Serra de Tramuntana, romanen tancades al trànsit des de primera hora d'avui dimecres a causa de la intensa nevada caiguda durant la matinada passada, que va situar la cota de neu en els 400 metres i el termòmetre entre 4 i 6 graus centígrads, tot i que es tem un lleu repunt de les temperatures al llarg de la jornada.

Segons van confirmar a Europa Press fonts del departament de Trànsit de la primera institució de l'illa, la neu, que assolí un gruix mitjà que el Centre Meteorològic de les Balears va situar en els 10 centímetres, va provocar la interrupció del flux de vehicles a la carretera MA-11 A a l'altura del Coll de Sóller, entre els quilòmetres 18 i 28 de la via.

D'altra banda, la carretera que uneix les localitats d'Inca i Lluc continua tallada en el tram entre aquest últim nucli i el poble de Caimari, al registrar fins a 20 centímetres de gel a la calçada. Finalment, la MA-10, que comunica Andratx amb Pollença, està tancada en tres trams diferents entre el quilòmetre 4 fins al 47, a l'altura de Fornalutx.

Des del Govern, la Direcció General d'Emergències, que va decretar l'Índex de Gravetat 1 (IG1), va recomanar als conductors que extremin les precaucions i, en aquesta mateixa línia, també els va demanar que evitin circular per les zones on el trànsit hagi estat tallat --o bé que ho facin amb cadenes--, ja que es poden donar perills com accidents i despreniments de terra i roques.

L'actual situació meteorològica és deguda a l'arribada d'una massa d'aire procedent del Nord d'Europa, que ha provocat fred molt acusat, pluges d'intensitat feble a moderada i neu a partir de cotes relativament baixes per a Balears. Una situació que el Centre Meteorològic va confirmar que es mantindrà demà, mentre que, a partir de divendres, s'espera una recuperació de les temperatures.

Tot i això, els cels romandran ennuvolats durant tota la setmana, de manera que la neu romandrà present en les muntanyes de Mallorca, tot i que la seva cota se situarà demà dijous en els 500 metres, per passar en les jornades següents als 700 metres i els 1.000 metres, successivament.