18 de enero de 2021
16 de agost de 2019

Cs, preocupat per la possibilitat que augmenti el retard del pagament a provedors a causa del deute del Govern

Cs, preocupat per la possibilitat que augmenti el retard del pagament a provedors a causa del deute del Govern
El portaveu de Cs en el Parlament, Marc Pérez-Ribas. - EUROPA PRESS - ARCHIVO

PALMA DE MALLORCA, 16 Ago. (EUROPA PRESS) -

El portaveu de Cs en el Parlament, Marc Pérez-Ribas, ha manifestat aquest divendres que en el seu partit temen que l'augment del deute del Govern balear repercuteixi en un increment del període mitj de pagament a provedors (PMP).

Així s'ha expressat Pérez-Ribas en un comunicat en el qual Cs insta l'Executiu de Francina Armengol a rendir comptes sobre les mesures per evitar aquest impacte en el PMP.

El portaveu de Cs ha titllat de "realment preocupant" les xifres de deute del Govern, que ha assolit els 9.248 milions d'euros, segons ha publicat 'Última Hora'. "Es tracta del deute més alt que hi ha hagut en la histria de la nostra Comunitat", ha lamentat Pérez-Ribas.

En aquest context, el portaveu de Cs ha assenyalat que "el Govern ja se situa per sobre de la mitjana nacional quant a pagament a provedors" i que amb aquesta dada, "possiblement" anir incrementant el període en els propers mesos.

Des de Cs han recordat que el seu diputat Juan Manuel Gómez va registrar una pregunta a la consellera d'Hisenda, Rosario Sánchez, sobre els ajustos pressupostaris previstos per quadrar els comptes del Govern en 2019.

Gómez ha remarcat que "l'herncia rebuda pel Govern d'Armengol és el Govern d'Armengol, el seu propi govern i la seva prpia gestió durant l'anterior legislatura 2015-2019", i ha instat "al fet que els ajustos no afectin als serveis essencials quant a sanitat, educació o serveis socials".

Para leer más