9 de agosto de 2020
20 de octubre de 2008

CSI-CSIF lamenta que Madrid "sembla no tenir interès" a solucionar la situació de la Justícia a Balears

MADRID, 20 d'octubre (EUROPA PRESS)

El sindicat CSI-CSIF ha criticat avui al Ministeri de Justícia per la seva actitud respecte al procés de traspàs de competències en matèria de Justícia a Balears, ja que segons la seva opinió "sembla que no existeix interès polític" per part del Govern central per acabar amb la "situació tercermundista" en què es troben els serveis d'aquesta administració a l'arxipèlag.

Així ho va manifestar en declaracions a Europa Press el president de CSI-CSIF a Balears, Andrés Bou, qui va qualificar de "molt mala notícia" el rumb que presenta la negociació de la cessió de la gestió dels òrgans provincials a l'executiu autonòmic, un aspecte que considera necessari per corregir la situació actual que presenta la Justícia a les illes.

Fa poc, el secretari d'Estat de Justícia, Julio Pérez, i el conseller de presidència, Albert Moragues, es van reunir per reprendre els contactes sobre la negociació de les transferències. En aquesta trobada es va constatar que el traspàs havia d'anar unit a la solució de la situació als jutjats d'Eivissa i la culminació del procés de reforma del sistema de negociació autonòmica.

"Aquesta trobada demostra una vegada més el poc que li importa al Ministeri la situació de la Justícia a Balears", va expressar el representant de CSI-CSIF a les illes. En contraposició, Bou va abonar la posició que manté el Govern sobre el traspàs, ja que al seu sindicat "li consta" que la Conselleria de presidència "està fent tot el possible" perquè arribi a bon port i manté contacte fluid amb les organitzacions sindicals per donar informació sobre el procés.

El president de CSI-CSIF va censurar la posició del Govern espanyol, més quan es tracta d'administracions que són "del mateix color polític". "El Ministeri sembla que menysprea als ciutadans de les Balears, que paguen impostos de primera categoria i rep un servei de Justícia tercermundista", ha afegit .

Sobre la qüestió dels jutjats d'Eivissa, Bou va afirmar que "sonen a excuses de mal pagador" per part del Ministeri perquè segons la seva opinió aquesta infraestructura pot tenir cabuda sense problemes en els pressupostos generals de l'Estat.