15 de noviembre de 2019
 • Jueves, 14 de Noviembre
 • 24 de setembre de 2009

  El CSIF impugna el decret de Reorganització del Consell d'Eivissa

  EIVISSA, 24 de Set. (EUROPA PRESS)

  El CSIF ha impugnat el decret de Reorganització Funcional del Consell Insular d'Eivissa que preveu el nou organigrama de la Institució, i que ja ha estat impugnat el mes d'agost passat per CCOO.

  Així ho va revelar el sindicat després de conèixer-se que la Institució compte des d'aquesta setmana amb un nou organigrama de directors generals, destinat a fer "més eficient" la tasca de cada responsable.

  Sobre aquesta qüestió, des del Consell han assenyalat que això no suposa cap cost extraordinari i sí preveu una assignació més adequada de les tasques als responsables de cada cartera.

  Aquests directors tècnics, que seran els encarregats de coordinar diferents àrees, són funcionaris o treballadors de la institució. A més, d'aquesta manera s'eliminen els plusos abonats a un només director general, que fins ara, podia gestionar fins a 24 temes, van justificar des del Consell.

  Tot i això, per al CSIF, el reglament en el qual es basa aquesta reordenació determina, per primera vegada, les competències i funcions dels secretaris tècnics a través d'un decret del president del Consell, "quan resulta que la competència per a això correspon al ple de la institució i ni tan sols preveu aquestes figures com tals", van matisar.

  D'altra banda, el sindicat ha denunciat la falta d'informació "en la suposada negociació amb els representants sindicals sobre els aspectes substantius", com la mobilitat funcional que implica l'esmentat decret respecte a una sèrie de llocs de treball.

  A més, a través d'aquest Decret, van lamentar, es pretén la creació d'una plaça "i no d'un lloc" de secretari general tècnic del Departament de Política Empresarial i Activitats, el que implica una modificació de la Relació de Llocs de Treball, que tampoc ha estat objecte de negociació. En aquesta línia tant el CSIF com CCOO també han emès sengles reclamacions.

  Per als sindicats, tota aquesta reorganització "suposa un augment injustificat dels costos de personal previstos en el Capítol I del vigent pressupost", que, han afegit, també es troba recorreguda davant del Tribunal Superior de Justícia al no haver estat tampoc objecte de negociació.

  L'augment de les productivitats d'aquests càrrecs de confiança, en definitiva, "és a costa de la carrera administrativa de tots els funcionaris d'aquest Consell i que l'equip de govern té sabotejada", van concloure.