7 de junio de 2020
12 de agost de 2008

Damià Amengual s'acull al seu dret a no declarar davant de la policia

El seu advocat, Bartomeu Vidal, confirma que la Fiscalia li imputa un delicte de malversació de fons públics

PALMA DE MALLORCA, 12 d'agost (EUROPA PRESS)

L'ex gerent del Consorci Turisme Jove i número dos del PP a Algaida, Damià Amengual, s'ha acollit al seu dret a no declarar davant de la Policia Nacional, que ho va detenir ahir en relació amb una suposada trama de corrupció en l'esmentada entitat, en el marc de la qual també han estat arrestades cinc persones més, de les quals tres van ser posades en llibertat amb càrrecs.

Així ho ha informat avui a les portes de la seu de la Prefectura Superior de Policia de les Balears l'advocat de Amengual, Bartomeu Vidal, qui va agregar que ha assistit a l'ex gerent a petició de la seva família. D'altra banda, va revelar que la Fiscalia Anticorrupció imputa al seu client un delicte de malversació de fons públics, tot i que va manifestar que ara mateix "no puc tenir cap coneixement de les actuacions degut al secret sumarial".

En conseqüència, va manifestar que no pot tenir cap "opinió formada, ni tan sols inicial" sobre el cas. Per aquest motiu, va assegurar als periodistes que de moment no els pot ser "útil en absolut" i va insistir que no sap "res més", ja que, va dir, "només he vingut a fer una assistència lletrada".

Alhora, després de ser preguntat per si de cas es preveu que acudeixi a declarar l'exdirector general de Joventut, Juan Francisco Gálvez, va assegurar que desconeix l'esmentada informació.

Amengual porta en els calabossos de la Direcció de policia des d'ahir al matí, i està previst que demà, dimecres, passi a disposició judicial per respondre davant del jutge pels càrrecs que se li imputen, en relació amb una presumpta malversació de cabals públics a través del Consorci Turisme Jove, dependent de la Conselleria de presidència, titular de la qual era Rosa Puig.

El jutge de guàrdia determinarà mesures cautelars contra Amengual, entre les quals cap la presó, per la gravetat dels delictes que se li imputen.

El fiscal Pedro Horrach va arribar als Jutjats a les 9.00 hores, tot i que no va ser fins a les 12.30 hores quan, després d'acudir l'advocat Bartomeu Vidal, es va iniciar l'interrogatori a Amengual, el qual es va acollir al seu dret a no declarar.