20 de enero de 2020
14 de juliol de 2010

Debat (Reaccions).- Ramis (PSOE) valora positivament que Zapatero es comprometi a buscar solucions a l'Estatut

MADRID, 14 Jul. (EUROPA PRESS) -

El senador del PSOE per Mallorca, Xavier Ramis, ha qualificat avui de "positiu" el compromís del president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, de buscar solucions mitjançant canvis legislatius a l'Estatut català, una qüestió que afecta "indirectament" a Balears perquè molts dels articles impugnats són de contingut semblant a la reforma estatutària balear.

En declaracions a Europa Press, Ramis ha analitzat així la intervenció inicial de Zapatero durant la primera jornada del Debat de Política General, tenint en compte que va acudir aquest matí al Congrés per presenciar la intervenció del cap de l'Executiu central.

Ramis ha afirmat que Zapatero reformarà les normes legislatives necessàries, d'acord amb la sentència emesa pel Tribunal Constitucional, trobar solucions a l'Estatut català, una qüestió que, segons ha reiterat, afecta directament a la norma catalana.

D'altra banda, el senador socialista ha assegurat que el president del Govern "no ha esquivat cap dels problemes que té el país", amb menció especial per a la desocupació, i s'ha mostrat decidit a aplicar les mesures necessàries per "començar a créixer econòmicament i crear els llocs de treball".

Finalment, Ramis ha apreciat "positiva i encertada" també l'actitud de Zapatero respecte al futur i li ha vist "convençut, tranquil i confiat en les mesures", tenint en compte que calen per al país tot i que puguin tenir un cost política. Sobre aquesta qüestió, s'ha referit de manera singular a la reforma del sistema de pensions per caldre davant del canvi demogràfic que ha viscut el país.