26 de junio de 2019
 • Martes, 25 de Junio
 • 11 de juny de 2019

  El Defensor del Poble veu "problemàtica" la interpretació del Govern de trajecte directe per bonificar a residents

  PALMA DE MALLORCA/ LAS PALMAS DE GRAN CANÀRIA, 11 Jun. (EUROPA PRESS) -

  El Defensor del Poble ha considerat "problemàtica l'estricta" interpretació que realitza el Govern central sobre el concepte de 'trajecte directe' en el marc del Reial decret que recull les bonificacions als residents a territoris extrapeninsulars.

  Tot això s'emmarca en el seguiment que s'està realitzant actualment a una recomanació en la qual s'insta a la Secretaria General de Transports a reconsiderar la seva interpretació del concepte 'trajecte directe', previst a l'apartat 2.1 del Reial decret 1316/2001, de 30 de novembre, per incloure els trajectes combinats quan no existeixi la possibilitat de realitzar un trajecte directe.

  Així, segons recull l'Informe Anual de 2018 del Defensor del Poble, el "problema" es troba en el tractament que ha de donar-se a les bonificacions en casos en els quals concorri la doble circumstància d'afectar a un resident a les illes que ha de desplaçar-se a Ceuta o Melilla.

  En aquests casos, segons l'Administració, la regulació vigent sobre bonificacions al transport aeri i marítim "estableix que només serà bonificable la tarifa corresponent a un trajecte".

  No obstant això, exposa l'Informe, el "problema sorgeix quan no hi ha cap" línia regular de transport marítim que ofereixi trajectes directes, sent necessari realitzar diversos viatges independents en els quals s'han d'utilitzar mitjans de transport diferents.

  "Resulta problemàtica tan estricta interpretació donada per l'Administració al concepte de 'trajecte directe'", conclou el Defensor del Poble.

  Contador

  Lo más leído