21 de septiembre de 2020
30 de maig de 2008

La desarticulació de la xarxa de tràfic d'heroïna a Eivissa es desplegà mesos abans per impedir el seu consum a l'estiu

MADRID, 30 de maig (EUROPA PRESS)-

La desarticulació de la major organització de distribució d'heroïna a Eivissa ha suposat una important acció policial per impedir el consum de substàncies estupefaents a l'illa durant el període d'estiu, sobretot en els mesos de juliol i agost, quan es produeix el "boom" del consum de drogues.

Així ho va explicar avui en declaracions als mitjans de comunicació el comissari en cap de la Unitat contra la Droga i el Crim Organitzat (UDICO), Eloy Quirós, qui va confirmar que en l'operació s'han detingut a quatre persones encarregades de subministrar i distribuir l'heroïna a l'illa.

En la seva compareixença, Quirós va detallar la rellevància de l'operació a causa que el mercat de l'heroïna "és més reduït" que altres substàncies estupefaents després de ser "més escassa" i distribuïda mitjançant dosis "més petites" que la cocaïna o l'haixix.

Per aquesta raó, el comissari en cap va detallar la importància de les quantitats confiscades tenint en compte les singularitats del tràfic d'aquesta substància, ja que el 2007 es van decomissar 220 quilograms d'heroïna, el que revela la magnitud de l'operació. "L'heroïna es mou menys i en menys quantitat", va afegir.

A més, Quirós va explicar que la investigació s'ha desenvolupat gairebé simultàniament a la implantació del Grup Especial Contra el Crim Organitzat (GRECO) d'Eivissa --conjuntament amb la Brigada Central d'Estupefaents--, que van localitzar a poques dates de la seva posada en marxa als responsables de l'organització que transportaven l'heroïna a Eivissa.

QUATRE DETINGUTS

Cuatro persones han estat detingudes i identificades com Marja E., d'origen suec i nacionalitat espanyola; Bernd J., alemany de 41 anys, els dos detinguts a Eivissa, i Carlos A.T.S, espanyol de 50 anys, i Rebeca F.F., també espanyola i de 21 anys, els dos arrestats a Madrid.

Precisament, els dos ciutadans estrangers eren els que es desplaçaven a Madrid per adquirir l'heroïna contactant amb els dos residents espanyols a la localitat madrilenya de Villaverde. Una vegada adquirida l'heroïna la transportaven a l'illa i la distribuïen entre petits comerciants.

Els agents policials s'han intervingut quatre quilos i mitjà de droga de gran puresa, una pistola de calibre nou mil·límetres, sis armes blanques i 640 euros en efectiu.

Les indagacions policials van constatar que la parella estrangera es desplaçava periòdicament a Madrid, sent la ciutadana sueca la que exercia la funció de 'mula' transportant la substància adherida al seu cos.

Per aquesta raó, es va realitzar el seu seguiment i una vegada recollit l'estupefaent, es va procedir a la seva detecció a la seva arribada a l'illa, on es van localitzar 500 grams d'heroïna. Després d'interrogar-los es va procedir a la detecció dels altres integrants en el seu domicili de Madrid, on es van trobar la resta d'efectes.

Quirós va afegir que aquesta operació respon a l'estratègia policial de lluita contra el tràfic d'estupefaents a l'illa amb vista a l'estiu, consistent a localitzar en els mesos previs als principals grups de distribució de droga per desarticular-los abans de l'arribada del període d'estiu, va indicar sobre aquesta qüestió.